Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatottak után ismét klubcsapatot irányíthat az argentin edző – HIVATALOS

A legutóbb a chilei válogatottat irányító rutinos argentin szakembert a mexikói bajnokságban (Liga MX) nevezték ki…

(Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images)

A mexikói Club León új trénere az argentin Eduardo Berizzo lett, aki az elmúlt években Paraguay és Chile szövetségi kapitányaként tevékenykedett.

A Newell’s Old Boys és a River Plate egykori 13-szoros argentin válogatott középhátvédje edzői pályafutása elején Marcelo Bielsa segédje volt 2007 és 2010 között a chilei válogatottnál, majd 2011-ben néhány hónapig irányította az Estudiantes La Platát – kizárólag ekkor dolgozott hazájában. Ezután közel három éven át a chilei O’Higgins vezetőedzője volt, mellyel bajnokságot és szuperkupát nyert, majd 2014 és 2017 között három éven át a Celta Vigo szakmai munkáját irányította. Továbbra is maradt Spanyolországban, és az argentin válogatotthoz távozó Jorge Sampaoli helyét vette át a Sevilla kispadján, de sem ott, sem pedig az Athletic Club élén nem tudott gyökeret verni magának.

Berizzo az elmúlt öt évben szövetségi kapitányként dolgozott két dél-amerikai válogatott élén. Az 54 éves tréner 2019 és 2021 között Paraguay kapitánya volt, két kontinenstornán vezette a csapatot, ám a 2019-es és a 2021-es Copán éppúgy a negyeddöntő jelentette számukra a végállomás tizenegyesrúgások révén. Összességében 31 mérkőzésen csak hétszer tudta győzelemre vezetni az együttest. Ezt követően 2022 májusa és 2023 novembere között 16 mérkőzésen ülhetett le a chilei nemzeti csapat kispadjára, de a mostani vb-selejtezőkben való gyengélkedés miatt megköszönték a munkáját.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!