Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Mexikó magabiztos győzelmet aratott Új-Zéland ellen – videóval

Magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra az új kapitányokkal próbálkozó Mexikó válogatott Új-Zéland ellen játszott felkészülési mérkőzést az Egyesült Államokban…

(Photo by Meg Oliphant/Getty Images)

Az új fejezetet nyitó Mexikó az új szövetségi kapitány első mérkőzésén 3-0-s győzelmet aratott Új-Zéland felett Pasadenában felkészülési meccsen.

A közép-amerikai együttes remekül kezdte a mérkőzést, és már az első öt perc végén emgszerezte a vezetést, miután egy szépen végig játszott támadás befejezéseként Alvarado lekészítéséből Orbelín Pineda lőtt a hálóba. Ugyan a mexikóiak továbbra is lendületesen játszottak, újabb gólt nem szereztek a következő időszakban, Crocombe kapus többször is bravúros megmozdulással óvta meg ketrecét a góltól. Új-Zéland az első félidő második felében már egyre jobban kijött a szorításból és ígéretes ellentámadások vezetett, de Rangel kapuját képtelen volt érdemben veszélyeztetni. A ráadás pillanataiban Romo közelről a kapufát találta el, így az első 45 perc 1-0-s mexikói vezetéssel ért véget. A szünet után sem változott a játék képe, Pineda egy kapufával nyitott, miközben Mexikó továbbra is ráerőltette akarátát az ellenfélre. Hamarosan újabb gólokkal sikerült eldönteni a három pont sorsát, mivel az 53. percben a frissen becserélt César Huerta Valera volt eredményes közelről Romo jobb oldali beadását követően, majd egy kimaradt ziccert követően Luis Romo tizenhatos előteréből megeresztett megpattanó lövése kötött ki a kapuban. A hátralévő játékidőben a mexikóiak már inkább a közönségnek játszottak, és bár adódtak újabb lehetőségek, több gólt már nem szereztek.

Javier Aguirre és Rafael Márquez tehát fölényes győzelemmel kezdte meg az új pauzát a mexikói válogatott élén.

Mexikó – Új-Zéland 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Pineda (5.), Huerta Valera (53.), Romo (57.), ill.