Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Brentford kulcsjátékosával erősítene januárban az Aston Villa! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa együttese a Brentford támadójával, Bryan Mbeumoval erősítené meg a keretét januárban.

(Photo by Aaron Chown/PA Images via Getty Images)

Alaposan megerősítette a keretét a nyári átigazolási időszakban az Aston Villa együttese. A csapatnak szüksége is volt erre, hiszen a birminghami alakulat az előző idényben elért 4. helyével kiharcolta a Bajnokok Ligájában való szereplést. A hírek szerint ugyanakkor Unai Emery a tél folyamán még tovább szeretné bővíteni a variációs lehetőségeit, elsősorban a támadószekcióban. A beszámolók alapján erre a célra Bryan Mbeumót, a Brentford kulcsjátékosát szemelte ki a Villa. A kameruni támadó hosszú évek óta a Brentford kulcsfigurájának számít, és a mostani szezont is kiválóan kezdte, 3 bajnokit követően ugyanis már 3 gól áll a neve mellett. A források szerint ugyanakkor több másik PL-csapat is figyeli a 25 éves játékost a Newcastle United és a Liverpool személyében. A Villa már a nyár folyamán is próbálta megszerezni a támadót, az átigazolási időszak véghajrájában ugyanis tettek egy 45 millió eurós ajánlatot Mbeumoért, ám azt a Brentford elutasította.

Bryan Mbeumo 2019 nyarán került a Brentfordhoz 6,5 millió euró ellenében a Troyes csapatától. Az angol klub színeiben azóta 203 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 53 gólig és 42 gólpasszig jutott. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 40 millió euróra teszi a transfermarkt.