Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG és a Chelsea korábbi vezetőedzője veszi át az amerikai válogatott irányítását! – hivatalos

Az Amerikai Labdarúgó-szövetség (USSF) hivatalos közleményében számolt be arról, hogy a válogatott irányítását legutóbb a Chelsea élén dolgozó Mauricio Pochettino veszi át…

Az Amerikai Labdarúgó-szövetség 2026 nyaráig, azaz a részben hazai rendezésű világbajnokság végéig szóló szerződést kötött Mauricio Pochettinoval. Az argentin szakember Gregg Berhaltertől veszi át az irányítását, aki kétszer is volt az amerikai válogatott szövetségi kapitánya. Az Amerikai Egyesült Államok mellett Kanada és Mexikó ad még otthont a 2026-os világbajnokságnak. 

Mauricio Pochettino első vezetőedzői megbízatását 2009 januárjában az Espanyol jóvoltából kapta meg, a barcelonai alakulatot egészen 2012 novemberéig irányított. Ezt követően a Southampton élére nevezték ki, ahol 2013-2014-ig dolgozott, majd utána továbbra is Angliában tevékenykedett, 2014-2019-ig a Tottenham Hotspur vezetőedzője volt. A londoni csapatot vezette második és harmadik helyre a Premier League-ben, de emellette BL és Ligakupa-döntőig is eljutatta tanítványait. A Spurs 2019 novemberében menesztette a szezon közben, majd legközelebb 2021 januárjában kapott újra állást a Paris Saint-Germain jóvoltából. Első jelentős trófeáit itt nyerte el edzői karrierje során, a PSG-vel elhódította a bajnokságot és a Francia-kupát. A 2023/2024-es idényben a Chelsea-t irányította, a londoni “kékeket” döntőig vezette a Ligakupában, a bajnokságban viszont nem sikerült a top 4-be kerülni, így a kiírás végeztével megköszönték a munkáját.  

Borítókép: (Photo by Henry Browne/Getty Images)