Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: “Biztosan szívesen lennének a helyünkben!”

Magyar idő szerint szerda hajnalban ért véget a nyári Copa America fináléjának visszavágója, Kolumbia és Argentína között. A találkozó előbbi győzelmével zárult, és ahogyan az várható volt, nem volt feszültségektől mentes sem (…)

(Photo by Andres Rot/Getty Images)

 

(…) Utóbbi megállapítás nem is feltétlenül a pályán volt igaz, sokkal inkább a lelátón. Minden ugyanis kezdődött azzal, hogy a kolumbiai szurkolók egyszerűen kifütyülték az argentin himnuszt. A világbajnoki címvédő játékosai, érthető módon ezt nehezményezték, Cristian Romero például hamar a kolumbiaiak tudtára adta, hogy kik is ők valójában, mutatva a világbajnoki emblémát a mezén. A lefújást követően is maradt ‘tüske’ az argentinokban, akik részéről Rodrigo De Paul üzent is Kolumbiának.

“A futball része, hogy vagy nyersz, vagy veszítesz. Ezt el kell tudnod fogadni, még akkor is, ha ma az elmúlt öt év távlatában mindössze a harmadik találkozónkat buktuk el. Felejthetetlen időszak áll mögöttünk, különleges dolgokat vittünk véghez, eljutva oda, hogy mindenki minket akar legyőzni.” – kezdte gondolatmenetét a lefújást követően Rodrigo De Paul.

“Talán túlságosan is megszoktuk, hogy dél-amerikai ellenfél ellen nem veszítünk… Ilyen a futball, az argentin válogatott erejét pedig az mutatja, hogy mindezt elfogadjuk és továbblépünk.” – folytatta az Atlético Madrid középpályása, aki ezen a ponton ért el oda mondandójában, a már említett üzenethez.

“Egyértelmű, hogy nem helyes, hogy kifütyülték a himnuszunkat, ugyanakkor ha őszinte akarok lenni, megértem a fájdalmukat és frusztrációjukat. Mi vagyunk a világbajnokok, és a Copa America címvédői is. Utóbbi különösen fájó lehet a számukra, hiszen nagyon, de nagyon készültek a Copára… Kolumbiában biztosan szívesen lennének a helyünkben!” – így De Paul.