Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: idegenben nyerte meg a rangadót a Hajduk Split

Péntek este rendezték a horvát bajnokság (1. HNL) hatodik fordulójának rangadóját a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split között…

(Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)

A horvát bajnokság két nagy riválisának rangadóján a Hajduk Split 1-0-ra diadalmaskodott péntek este a Dinamo Zagreb vendégeként. A mérkőzésen mindvégig óriási küzdelem dúlt, az első játékrészben azonban kevésszer forogtak veszélyben a kapuk. A nagyobb lehetőségek rendre kezdeményezőbb hazaiak előtt adódtak, ám képtelenek voltak bevenni Lucic ketrecét. A szünet után is inkább a Dinamo veszélyeztetett, a Hajduk az ellentámadásokra rendezkedett be. Ennek ellenére húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a splitiek kerültek lépéselőnybe Marko Livaja találatának köszönhetően. A Dinamo hiába nyomta meg a hajrát, képtelen volt egyenlíteni. A vendégek végül tíz emberrel fejezték be a találkozót I. Diallo második sárga lapjának köszönhetően, de minimális előnyüket így is megőrizték a lefújásig.

A két csapat ezzel helyet cserélt egymással a bajnokság élén, a Gennaro Gattuso által irányított Hajduk megőrizte veretlenségét és egy ponttal a fővárosiak elé került a táblázaton.

Dinamo Zagreb – Hajduk Split 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Livaja (70.)
Kiállítva:ill. I. Diallo (90+4.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore