Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tökéletes szintlépést tett a fiatal magyar támadó

Ahogyan arról beszámoltunk, a fiatal magyar támadó ettől a szezontól a belga élvonalbeli Gent csapatánál pallérozódhat tovább…

(Photo by Laszlo Szirtesi/SNS Group via Getty Images)

A belga másodosztályú Lommeltől az első osztályban szereplő Genthez kerülő Vancsa Zalán a Nemzeti Sportnak nyilatkozott klubváltásának körülményeiről:

“Úgy éreztem, nekem ez a lehető legjobb lépcsőfok. Miután megtudtam, hogy a Gent élénken érdeklődik irántam, rögtön szóltam a menedzseremnek, próbáljuk tető alá hozni a megállapodást. Volt egy kis huzavona a tárgyalásokban, de végül összejött, és nagyon boldog voltam. Belgiumban maradtam, ám sokkal jobb csapatba kerültem, amely az európai porondon is szerepel. Felesleges túl nagy lépést tenni, ha abban csak elbukhatok. A Gent tökéletes csapat nekem, az edzőközpont, a stadion is minden igényt kielégít, és ami legalább ilyen fontos, mindenki kedvesen fogadott, a szakmai stáb is szerette volna, ha oda igazolok.”

“Az elmúlt idény közben sokszor szóba került a jövőm. A City Group játékosa vagyok, és a bajnokság vége felé arról tájékoztattak, hogy a nyáron elhagyom a Lommelt. Ez akkor is bekövetkezett volna, ha feljutunk a belga élvonalba. Egyébként nekem semmi gondom sem volt az előző klubomban, szerettem ott lenni, de a fejlődésem érdekében váltanom kellett. Tizenkilenc éves vagyok, előttem a jövő. Az ennyi idő alatt is kiderült, hogy a Lommel lehetőségeit össze sem lehet hasonlítani a Gentéivel. Elég, ha csak a szakmai stáb létszámát említem. Itt jóval többen dolgoznak a csapat sikeréért, hirtelen fel sem tudnám sorolni, hányan” – áruta el a magyar játékos.

A 19 éves szélső 2022-ben került a City Football Group égisze alatt a belga csapathoz, amely színeiben az első idényben egy találat és két előkészítés fűzőtött a nevéhez. Vancsa a második belga szezonjában már sokkal markánsabb teljesítményt nyújtott, és az előző szezonban 36 meccsen 13 gólig jutott a másodosztályban. Most pedig újabb szintlépést tett karrierjében.