Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “A Premier League-riválisok azt akarják, hogy a Manchester Cityt megbüntessék”

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szerint a bajnoki riválisok azt akarják, hogy csapatát megbüntessék a jelenleg is zajló több mint 100 szabálysértés miatt.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szerint Javier Tebas La Liga-elnöknek igaza van, amikor azt mondja, hogy a Premier League-klubok többsége azt szeretné, ha csapatát megbüntetnék a pénzügyi szabályok állítólagos megsértése miatt.

Hétfőn kezdődik egy független bizottság tárgyalása a City ellen felhozott 115 vádpontról. Ha bebizonyosodik a szabálysértés, a lehetséges legsúlyosabb büntetések a pontlevonástól az esetleges kizárásig is terjedhetnek. A City határozottan tagad minden vétséget.

Tebas régóta bírálja a City tulajdonosi hátterét, és pénteken a Mundo Deportivo című spanyol lap idézett tőle, amikor azt mondta, hogy „sok Premier League-klub azt akarja, hogy a Cityt szankciókkal kell sújtani”. Guardiola egyetértett azzal, hogy a City élvonalbeli riválisai remélik, hogy megbüntetik őket, de azt mondta, hogy minden érintett félnek türelemmel kell lennie, és meg kell várnia a bizottság ítéletét.

„Talán Tebasnak igaza van. Az biztos, hogy az összes Premier League-csapat azt szeretné, hogy megbüntessenek minket. Először értek egyet Tebasszal, és remélhetőleg utoljára.”

– mondta Guardiola.

„Azért azt mondom Tebas úrnak és a Premier League csapatainak, hogy várják meg a független testület ítéletét. Az igazságszolgáltatás ott van minden modern demokráciában, szóval igen, várják meg a döntést, ennyire egyszerű az egész. Úgy gondoljuk, hogy nem tettünk semmi rosszat, így elmegyünk egy független testülethez, és várni fogunk a döntésre.”

Guardiola elmondta, örül annak, hogy a független bizottság meghallgatása több mint 18 hónappal azután kezdődik, hogy a Premier League megvádolta a Cityt, de állítása szerint nem beszél erről a klubnál dolgozókkal vagy a játékosaival.

„Hamarosan elkezdődik és remélhetőleg hamarosan be is fejeződik. Egy független testület fog dönteni. Alig várom a döntést. Nem vagyunk ügyvédek. Erling Haaland sem ügyvéd, így nem beszéltünk erről. Ami történni fog, az a független bizottságnál történik, és mi elfogadjuk az ítéletet. Nem beszélek erről velük. Örülök, hogy hétfőn kezdődik, és tudom, hogy lesznek még pletykák az ítéletekkel kapcsolatban, amelyek felbukkannak, de meglátjuk.”