Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Erik ten Hag szerint hamarosan sokkal jobb játékos lesz Matthijs de Ligt

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint hamarosan sokkal jobb lesz új védője, Matthijs de Ligt teljesítménye mind a klubjában, mind a válogatottjában. 

 (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Erik ten Hag biztos benne, hogy a Manchester United új védője, Matthijs de Ligt javulni fog, amint teljesen egészséges lesz. A holland szakember támogatásáról biztosította de Ligtet, és ragaszkodik ahhoz, hogy „más játékos lesz”, amint javul a kondíciója.

A Bayern Münchentől nyáron szerződtetett de Ligtet a szeptemberi válogatott szünetben sokat kritizálták a holland válogatottban nyújtott teljesítménye miatt. A 25 éves játékost már a félidőben lecserélték csapata Németország ellen elért 2-2-es Nemzetek Ligája-mérkőzésén, Ronald Koeman szövetségi kapitány pedig kijelentette, hogy „olyan időszaka van, amikor minden hibáját megbünteti az ellenfél”.

A United szombati, Southampton elleni Premier League-találkozója előtt Ten Hag ragaszkodik ahhoz, hogy az előszezon hiánya nem vált a középső védő javára.

„Ismerem Matthijst, és ő egy nagyszerű személyiség, túl fog lépni ezen, és elfogadja, ami történt a holland válogatottban. Ez egyértelműen nem érinti a klubjában mutatott helyzetét. Nem félek ettől, ismerem a személyiségét, és tudom, hogy küzdeni fog. A másik dolog, hogy nagyon nehéz előszezonja volt, mert nem játszott meccseket. Az egyetlen meccse a kezdőben a Liverpool elleni találkozó volt Kevés játékkal a háta mögött kezdett a hollandoknál, és még nincs a ritmusban. De amikor ez már meg lesz, akkor látni fogjátok a kvalitásait és egy teljesen másik játékos lesz.”

De Ligt 45+5 millió euróért csatlakozott a Unitedhez a nyáron a bajor klubtól. Az angoloknál a Fulham ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen debütált csereként, és azóta a klub két vereségén, a Brighton & Hove Albion és a Liverpool ellen is szerepelt.