Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben aratott kiütéses győzelmet a Bayer Leverkusen – videóval

A német labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombati játéknapján a Hoffenheim otthonába látogatott a címvédő Bayer Leverkusen.

(Photo by Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images)

A 17. percben alakult ki az első komolyabb lehetőség, amely egyből gólt is eredményezett. A Bayer Leverkusen indított egy kontratámadást, a védelem mögé bemozgó Boniface kiváló kiugratást kapott Tellától, majd a nigériai támadó a kapuig vezette a labdát és önzetlenül kiszolgálta Martin Terriert, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania, 0-1! A 30. percben megduplázta előnyét a “gyógyszertári” alakulat, Granit Xhaka indította saját térfeléről Boniface-t, akit ugyan beért védője, de egy remek cselt követően 6 méterről a kapuba tudott lőni Baumann mellett, 0-2! A 37. percben visszajött a meccsbe a Hoffenheim, Kramaric beadását Berisha két védő között át tudta venni, majd még mielőtt Hradecky odaért volna a kapuba tudta pöckölni a labdát, 1-2! Még a szünet előtt ismét kettőre növelhette volna előnyét a Leverkusen, azonban Boniface lövését Baumann bravúrral védeni tudta.

A második játékrészben egészen a 73. percig kellett várni a gólszerzési lehetőségig, akkor a vendégek jutottak büntetőhöz, amelyet Florian Wirtz értékesíteni tudott, így ismét kettő volt a különbség a két csapat között, 1-3! A 75. percben pedig sikerült lezárnia a találkozót, Frimpong passzát követően Boniface megverte védőjét, majd a rövid alsóba lőtt, 1-4! A Bayer Leverkusen tehát egy sima győzelemmel javította az elmúlt fordulóban elszenvedett vereségét, és jelenleg 6 pontja van, míg a Hoffenheimnek 3 egysége van.

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-4 (1-2)
Helyszín: PreZero Arena (Sinsheim), Vezette: D. Schlager
Gólszerzők: Berisha (37.) ill. Terrier (17.), Boniface (30., 75.), Wirtz (71. – büntetőből)
Sárga lap: Prass (35.), Matarazzo (61. – pályán kívül), Akpoguma (90+1.) ill. Terrier (39.), Andrich (51.)
Kiállítás:ill.

Hoffenheim: Baumann – Drexler (Bischof 76.), Stach, Akpoguma – Kaderabek, Grillitsch, Geiger, Prass (Gendrey 61.) – Kramaric (Tohumcu 87.), Berisha (Bruun Larsen 61.), Bulter (Moerstedt 87.). Vezetőedző: Pellegrino Matarazzo

Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapie (Mukiele 86.) – Tella (Frimpong 57.), Xhaka, Andrich (A. García 80.), Grimaldo – Terrier (Adli 80.), Wirtz, Boniface (Schick 86.). Vezetőedző: Xabi Alonso

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 3. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Dortmund – Heidenheim 4-2

Szombat:
Freiburg – Bochum 2-1
Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-4
Mönchengladbach – Stuttgart 1-3
RB Leipzig – Union Berlin 0-0
Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-2
18:30 Holstein Kiel – Bayern München (Tv: Match 4)

Vasárnap:
15:30 Augsburg – St. Pauli (Tv: Aréna 4)
17:30 Mainz – Werder Bremen

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore