Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megszerezte első győzelmét az idényben a Sevilla – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójában megszerezte első győzelmét a rajtnál nagyon beragadó Sevilla a Getafe ellenében.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Az első gólszerzési esély egyaránt a Getafe csapatáé volt, a 18. percben Christantus Uche lőhetett közelről kapura, azonban peches volt, ugyanis csak a kapufát találta el. A 23. percben a Sevilla első helyzete is megvolt, amiből megszerezték a vezetést. A klub rutinos Európa-bajnok játékosa, Jesús Navas tudta bevenni Soria kapuját egy remek lövéssel Adria Pedrosa átadását követően, 1-0! Az első játékrészben pedig már nem alakítottak ki több lehetőséget a csapatok, így egygólos hazai előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidő elején Jesús Navas könnyen duplázhatott volna, de Nyland kiugratása után szorongatott helyzetből nem tudta elgurítani a labdát Soria mellett. A mérkőzésen ezt követően inkább a mezőnyharcé volt a főszerep, egyik csapat sem muzsikált túl jól a támadóharmadban. A 87. percben Juanlu Sánchez a kiállítás sorsára jutott második sárga lapja után, aminek még bőven volt jelentősége, ugyanis 14 percet hosszabbított Busquets Ferrer játékvezető. A hosszabbításban viszont az emberhátrány ellenére a hazaiaknak volt lehetősége újabb gólt szerezni, Dodi Lukebakio lőhetett ígéretes helyről, de elvétette a kaput. A Sevilla ezzel megszerezte első győzelmét a 2024/25-ös szezonban, míg a Getafe továbbra is nyeretlen.

Sevilla – Getafe 1-0 (1-0)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla), Vezette: Busquets Ferrer
Gólszerző: J. Navas (23.)
Sárga lap: I. Romero (56.) ill. J. Bordalás (31. – pályán kívül) Yildirim (45+1.), Djene (63.), Y. Santiago (90+1.)
Kiállítás: Juanlu (87.) ill.

Sevilla: Nyland – Carmona, Nianzou, Marcao (Salas 81.), Pedrosa – Peque (Agoumé 76.), Gudelj, Sow (V. Barco 90+5.) – Navas (Juanlu 68.), I. Romero (Montiel 90+5.), Ejuke (Lukebakio 67.). Vezetőedző: García Pimienta

Getafe: Soria – Iglesias, Djene, Berrocal (J. Patrick 90+6.), Rico (T. Alcantara 84.) – C. Pérez (Rivera 71.), Milla, Arambarri (Alena 71.), Sola (Peter Federico 72.) – Uche (Y. Santiago 84.), Yildirim. Vezetőedző: José Bordalás

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Real Betis – Leganés 2-0

Szombat:
Mallorca – Villarreal 1-2
Espanyol – Alavés 3-2
Sevilla – Getafe 1-0
21:00 Real Sociedad – Real Madrid (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Valladolid (Tv: Spíler2)
16:15 Girona – Barcelona (Tv: Spíler2)
18:30 Las Palmas – Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
21:00 Atlético Madrid – Valencia (Tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00 Rayo Vallecano – Osasuna (Tv: Spíler2)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore