Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kinevezte vezetőedzőjét a liga legújabb csapata – HIVATALOS

Egyre inkbáb alakul az MLS mezőnyéhez a 2025-ös idénytől csatlakozó San Diego összetétele…

(Photo by John Dorton/ISI Photos/USSF/Getty Images)

Az MLS mezőnyéhez a következő idénytől újonnan csatlakozó San Diego FC a hétfői napon Mikey Varast nevezte ki az egyesület történetének első vezetőedzőjévé.

A 41 éves szakember korábban az FC Dallas akadémiáján tevékenykedett, majd másodedzőként dolgozott a klubnál, 2021 óta pedig az amerikai szövetség égisze alá tartozott. Varas az U20-as válogatott szövetségi edzői feladatát látta el, majd a felnőtt válogatottnál előbb asszisztensedző, később megbízott kapitány volt. A tehetséges tréner a folytatásban ismét klubcsapat szolgálatába állhat.

“Nagyon izgalmas lehetőség számomra, hogy az alapoktól kezdve építsünk valami igazán különlegeset. Rendkívül ambíciózus és elkötelezett tulajdonosi kör dolgozik a klubnál egy szenvedélyes rajongótáborral rendelkező városba. Alig várom, hogy a csapattal és a közösséggel együtt dolgozhassak, hogy a kezdetektől nyerő kultúra alakuljon ki. Mindent tőlem telhetőt meg fogok tenni a klubért a San Diego-i emberekért” – jegyezte meg az edző a bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A bajnoksághoz újonnan csatlakozó San Diego 2025-től már szerződtette a jelenleg a holland PSV Eindhoven alkalmazásában álló mexikói válogatott szélsőt, Hirving Lozanót.