Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét visszatért az Ajaxhoz a rutinos holland válogatott középpályás! – hivatalos

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtették a szabadon igazolható Davy Klaassent…

(Photo by sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

Az Ajax egy évre szóló szerződést kötött Davy Klaassennel, aki az előző szezont az Internél töltötte az olasz bajnokságban. A rutinos holland válogatott középpályás röpke egy szezont követően vissza is tért az amszterdami alakulathoz, Klaassen egyébként a harmadik időszakát kezdheti meg a csapatban.

Davy Klaassen a 2011/2012-es szezon folyamán mutatkozott be az Ajax legjobbjai között, első ciklusa 2017-ig tartott, majd a második alkalommal 2020-2023-ig futballozott a holland együttesben. Az Ajaxban eddig 321 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 93 találatot és 50 gólpasszt jegyzett. Társaival nyert öt bajnoki címet és egy Holland Kupát, illetve a klub tagjaként egyszer bejutott az Európa-liga döntőjébe. Külföldön az Inter mellett megfordult még az Evertonban és a Werder Bremenben is, egyedül a brémai gárdában számoltak vele alapemberként. A holland válogatott szerelését ez idáig 41 találkozón húzhatta fel magára, melyeken 10 gólig és 7 gólpasszig jutott.