Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: 59 esztendősen elhunyt az 1990-es olaszországi vb gólkirálya

Hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt pályafutása során a Juventusban és az Interben is megfordult Salvatore “Totó” Schillaci, aki az 1990-es világbajnokságon szerzett magának komoly hírnevet…

(Photo by Ross Kinnaird/EMPICS via Getty Images)

Néhány hete írtunk arról, hogy Salvatore Schillaci kórházba került, az olasz sajtóban már akkor rendkívül baljós hírek jelentek meg róla, de a családja megnyugtatott mindenkit, hogy állapota stabil. Schillacit még 2023-ban diagnosztizálták vastagbélrákkal, amivel kétszer is megműtötték. Az újabb kórházba kerülés során úgy tűnt, lassan, de javul az állapota, idővel azonban sajnos romlani kezdett, szeptember 18-án reggel szervezete feladta a harcot és elhunyt. 

Salvatore Schillaci 1989 nyarán a másodosztályú Messinától igazolt át a Juventushoz. Első éve remekül sikeredett, 50 tétmérkőzésen 21 gólt szerzett, társaival pedig Olasz Kupát és UEFA-kupát nyert. Ennek köszönhetően 1990 márciusában bemutatkozott az olasz válogatottban, Azeglio Vicinitől meghívót kapott a vb-keretbe is, mely karrierje csúcspontját jelentette. Ausztria ellen csereként győztes gólt szerzett, majd az Egyesült Államok ellen szintén a padról szállt be. Ezt követően viszont minden meccsen kezdő volt és ezeken rendre be is talált. Olaszország végül bronzérmet szerzett, Schillaci pedig a torna gólkirálya lett. A Juventusban 1992-ig játszott, majd utána átigazolt az Interhez, pályafutását aztán Japánban zárta le. 

Egy újabb legendás futballista távozott az élők sorából…. Nyugodj békében “Totó” Schillaci!