Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette vezetőedzőjét az AS Roma – HIVATALOS

Mindössze négy forduló után újragondolta vezetőedzője helyzetét az AS Roma…

(Photo by Andrea Amato/NurPhoto via Getty Images).

Az AS Roma vezetősége a szerda délelőtti órákban számolt be róla, hogy a gyenge szezonkezdet után menesztette a csapat vezetőedzői posztjáról Daniele De Rossit.

A klub egykori csupaszív középpályása január óta irányította a csapatot, José Mourinho menesztése után először átmenetileg foglalta el a kispadot, majd véglegesítették a posztján. Az egykori világbajnok vezérletével a Roma eredményei látványosan javultak, de a hőn áhított BL-indulást még úgysem érték el, hogy az első öt helyezett indulhatott a sorozatban. Ennek ellenére nyáron a vezetőedzőt megerősítették a posztján, azonban miután a csapat az első négy fordulóban három döntetlen jóvoltából csak három pontot szerzett, megköszönték a munkáját.

De Rossi az elmúlt kilenc hónapban 30 mérkőzésen át irányította az együttest, amellyel 17 győzelmet, 9 döntetlent és 7 vereséget ért el.

A 41 éves egykori labdarúgó aktív pályafutása során szinte végig a “farkasokat” szolgálta, De Rossi 2001 és 2019 között több mint 600 mérkőzésen lépett pályára a fővárosi együttes színeiben.

Az AS Roma a csapat új edzője kilétéről egyelőre nem adott tájékoztatást, de bizonyára hamarosan újabb bejelentést tesznek.