Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz vezetőedzőt nevezett ki az Al-Nasszr – HIVATALOS

A szaúdi profi ligában (Saudi Pro League) szereplő Al-Nasszr csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy kinevezte új vezetőedzőjét. 

(Photo by Francesco Scaccianoce/Getty Images)

Stefano Pioli lett az Al-Nasszr új vezetőedzője, erősítette meg a szaúdi klub. Az 58 éves szakember Luis Castrót váltja, aki egy győzelmet és két döntetlent ért el az Al-Nasszr első három mérkőzésén a szaúdi profi ligában. Castro utolsó mérkőzése az iraki Al-Shorta elleni 1-1-es döntetlen volt az ázsiai Bajnokok Ligájában hétfőn.

A korábbi Inter-, Fiorentina– és Lazio-edző a 2023/24-es szezon végén mondott le az AC Milan vezetőedzői posztjáról. Pioli – akit távozása után Paulo Fonseca váltott – a 2021/22-es szezonban 11 év után először vezette olasz bajnoki címig a Milant, miután az azt megelőző idényben hét év után visszavezette a csapatot a Bajnokok Ligájába. A 2022/23-as idényben már a BL-elődöntőjébe vezette a csapatot, ahol 3-0-s összesítéssel kikapott a városi rivális Intertől.

A korábbi hírek szerint Pioli előrehaladott tárgyalásokat folytatott az Al-Nasszr szaúdi riválisával, az Al-Ittihaddal is, de Laurent Blanc-t nevezték ki a posztra.