Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem bírt hazai pályán a Man. City az Interrel! – videóval

Hazai pályán gól nélküli döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligája új évadát a Manchester City, amely az olasz Inter ellen veszített pontokat. Ugyan ezt a szívességet nem tette meg a skót Celtic, amely Glasgow-ban kiütéses győzelmet aratott a szlovák Slovan Bratislava ellen.

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

 

Manchester City – Inter 0-0
Etihad stadion (Manchester), Vezette: G. Nyberg (norvég)
Gólszerző:
Sárga lap: Dias (33.)
Piros lap:

Man. City: Ederson – Lewis, Dias, Akanji, Gvardiol – De Bruyne (Gündogan, 46.), Rodri, B. Silva (Doku, 80.) – Savinho (Foden, 46.), Grealish – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola

Inter: Sommer – Bastoni, Acerbi, Bisseck (Pavard, 74.) – Carlos Augusto, Zielinski (Mkhitaryan, 65.), Calhanoglu (Frattesi, 81.), Barella, Darmian (Dumfries, 74.) – Taremi, Thuram (La. Martinez, 65.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

 

A 2023-as BL-döntő visszavágóján az Internél ha nem is beszéltek róla, nyilván volt miért visszavágnia az angol bajnokságot ellenállhatatlan formában kezdő Erling Haaland és a Manchester City ellen. A manchesteriek norvég klasszisa ezúttal nem került igazán komoly heylzetbe az első félidőben, nem úgy, mint Kevin De Bruyne, aki az utolsó percekben gyenge befejezést választott egy szép akció legvégén, így Yann Sommer védeni tudott… A túloldalon a legveszélyesebb lehetőségnél, Carlos Augusto lövésénél kellett résen lennie Edersonnak.

Az első 45 percben összességében a kapuk nem igazán forogtak veszélyben (2:2 volt a kaput eltaláló lövések aránya – a szerk.).

A második félidőben a City próbáld változtatni, jóval veszélyesebben is futballozott Pep Guardiola csapata, amely végül hiába jutott 22 lövési kísérletig – a gólhoz legközelebb Josko Gvardiol lövésénél, valamint Ilkay Gündogan fejesénél járt az angol bajnok – végül be kellett érnie egy ponttal a szervezett és egységesen védekező Inter ellen.

Az angol bajnoknak persze akadt nagyobb baja is, mint ez a pontvesztés, hiszen Kevin De Bruyne már nem jött ki a második félidőre, mindez különösen aggasztó lehet, hiszen hétvégén az angol bajnokság csúcsrangadóján az Arsenalt fogadja Pep Guardiola csapata.

 

Celtic – Slovan Bratislava 5-1 (1-0)
Celtic Park (Glasgow), Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: Scales (17.), Furuhashi (47.), Engels (56. -büntetőből), Maeda (70.), Idah (87.)
Sárga lap: Johnston (22.), Carter-Vickers (80.) illetve Weiss (18.), Wimmer (22.), Tolic (26.)
Piros lap:

Celtic: Schmeichel – Johnston (Ralston, 77.), Carter-Vickers, Scales, Taylor – Engels, McGregor, Hatate (Bernardo, 77.) – Maeda, Furuhashi (Idah, 77.), Kuhn (Forrest, 71.). Vezetőedző: Brendan Rodgers

Slovan: Takac – Blackman, Kashia, Bajric, Wimmer – Kucka (Gajdos, 85.), Ignatenko (Savvidis, 76.) – Weiss (Mak, 76.), Tolic, Barseghyan (Marcelli, 76.) – Streelc (Metsoko, 85.). Vezetőedző: id. Vladimir Weiss

 

A papíron esélyesebb Celtic jól kezdte a találkozót, ráadásul bő negyed óra elteltével a vezetést si megszerezték a skótok Liam Scales szöglet utáni, életerős fejesének köszönhetően.

 

A vezető gól alaposan megnyugtatta a hazaiakat akik komoly, 70%-os labdabirtoklási fölényben futballozhattak, elvétve teret engedve ellenfelüknek.

A második félidő Slovan szempontból még rémálomszerűbben kezdődött, hiszen a skótok gólfelelőse, Kyogo Furuhashi két perc elteltével, mintegy másfél méterről, senkitől sem zavartatva megduplázta a Celtic előnyét.

 

A sokkoló-gól után ha még reménykedtek volna a vendégek, hamar szerte is foszlott minden ide vonatkozó gondolatuk, amikor is az 56. percben büntetőt lőhetett a Celtic, Arne Engels pedig nem is hibázott a tizenegyespontról!

 

Bármilyen furcsán hangozhat, a meccs legszebb jelenete a vendégekhez kapcsolódik, pontosabba Kevin Wimmerhez, aki pazar gólt csavart bal külsővel a Celtic védelem asszisztálását kihasználva.

 

A vége így is pocsékul sikerült a Slovan számára, hiszen nem elég, hogy Daizen Maed a 70. percben megszerezte csapata negyedik találatát (…)

 

(…) A csereként beálló Adam Idah is betalált a hajrában, így a Celtic végül kiütötte szlovák ellenfelét, meggyőző játékkal szerezve három pontot.