Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris távozhat az AC Milan nyáron kinevezett vezetőedzője – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint az AC Milan vezetősége fontolóra vette a csapat élére a nyáron kinevezett vezetőedző menesztését…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Gianluca Di Marzio értesülései szerint az Inter elleni, vasárnapi derbi végkimenetelétől függetlenül az AC Milan minden bizonnyal meneszteni fogja nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Paulo Fonsecát.

A portugál tréner irányítása alatt az AC Milan látványosan gyengén teljesített a 2024-2025-ös szezon egymás elleni meccsén. A milánóiak a bajnokságban négy forduló alatt mindössze öt pontot szereztek, egyetlen győzelmüket az újonc Venezia ellen szerezték, és a Bajnokok Ligájában szintén elvesztették az első mérkőzésüket.

Fonseca korábban dolgozott már Olaszországban, hiszen 2019 és 2021 között az AS Roma vezetőedzője volt. Azt megelőzően hazájában az FC Porto (2013-2014) és a Sporting Braga (2015-2016) mestere is volt, de irányította a Sahtar Donyeck (2016-2019) csapatát is. A Lille-nél 2022 nyarán nevezték ki, a 2022-2023-as idényben ötödikek lettek, az előző szezonban pedig a negyedik helyre kormányozta be a csapatot.

A forrás négy lehetséges jelöltet említett meg: Edin Terzic már a Liverpool elleni BL-mérkőzésen jelen volt és egyeztetett is a vezetőséggel, rajta kívül a csapatot korábban már irányító Massimiliano Allegri, valamint a szintén munkanélküli Maurizio Sarri és Thomas Tuchel kinevezése kerülhet szóba.