Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Jackson vezérletével nagyon simán felülmúlta a West Ham Unitedet a Chelsea! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 5. fordulóját egy londoni derbi, a West Ham United és a Chelsea összecsapása nyitotta.

(Photo by Ben Whitley/PA Images via Getty Images)

Nem kezdődött jól a mérkőzés a hazai pályán szereplő West Ham szempontjából, hiszen már a 4. percben hátrányba kerültek. Sancho kapta meg a labdát a félpályánál, majd kiugratta Jacksont, aki balról senkitől sem zavartatva betörhetett a tizenhatoson belülre, majd Areola lábai között ellőve a labdát bevette a kaput, 0-1! A 12. percben könnyedén megduplázhatta volna az előnyét a Chelsea, ismét Jackson indult a bal szélről, majd a középre tett labdáját Palmer lőtte el a bal alsó irányába, de a lövése centikkel célt tévesztett. A 18. minutumban viszont már megszületett a vendégek második gólja. A Chelsea játékosok 4 gyors passzal átjátszották a West Hamet, aminek a végén Caicedo adott kiváló indítást Jacksonnak, a támadó pedig 15 méterről külsővel a jobb alsóba helyezett, 0-2! A játékrész második felében igyekezett átvenni az irányítást a West Ham, de csak lesgólig jutottak Kudus révén, így nem tudtak közelebb zárkózni. A 37. percben Madueke tudott veszélyeztetni egy cselsorozatot követően, de a lövése elkerülte a jobb alsót. A játékrész végén több pontrúgásból is veszélyeztetni tudott a West Ham, de gólt nem tudtak szerezni, így megmaradt a kétgólos különbség a felek között a szünetre.

A második félidő is ugyanolyan rosszul kezdődött a hazaiak szempontjából, mint az első. A 47. percben egy szöglet után indított gyors ellentámadást a Chelsea, aminek a végén Jackson tette le a labdát Palmernek, aki ballal a kapufa segítségével a hálóba talált, 0-3! A 63. percben egy újabb gyors kontra végén Madueke tudott kapura lőni, ezt viszont nagy bravúrral védeni tudta Areola. A 66. minutumban a csereként beálló Joao Félix próbálta meg a tizenhatoson belülről bevenni a kaput, de a portugál játékos lövése az oldalhálót találta el. A 75. percben Caicedo beadása után Colwill fejelte középre a labdát, amit Nkunku fejelt kapura, Areola azonban hatalmas bravúrral hárította a próbálkozást. A véghajrában a West Ham próbálkozott a becsületgól megszerzése érdekében, de nem jártak sikerrel, a Chelsea így nagyon simán megnyerte ezt a fővárosi derbit.

West Ham United – Chelsea 0-3 (0-2)
Helyszín:
London Stadium Vezette: S. Barrott
Gólszerzők: -ill.
Jackson (4., 18.), Palmer (47.)
Sárga lapok: Soucek (47.), Alvarez (49.), Kilman (77.), Antonio (83.), Soler (90+3.) ill. Fofana (45.), Cucurella (71.)
Kiállítás:
ill.-

West Ham United: Areola – Emerson (Cresswell 73.), Kilman, Mavropanos, Wan-Bissaka – Alvarez (Soler 54.), Rodriguez (Soucek 37.) – Summerville (Antonio 54.), Paqueta (Irving 73.), Kudus – Bowen Vezetőedző: Julen Lopetegui

Chelsea: Sánchez – Adarabioyo, Fofana (Disasi 57.), Colwill, Cucurella – Caicedo, Fernández (Dewsbury-Hall 84.) – Madueke, Palmer (Félix 64.), Sancho (Neto 58.) – Jackson (Nkunku 64.) Vezetőedző: Enzo Maresca

A mérkőzés összefoglalója:

Az 5. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
West Ham United – Chelsea 0-3
16:00 Aston Villa – Wolverhampton
16:00 Fulham – Newcastle United
16:00 Leicester City – Everton
16:00 Liverpool – Bournemouth (Tv: Spíler 1)
16:00 Southampton – Ipswich Town
16:00 Tottenham – Brentford (Tv: Match 4)
18:30 Crystal Palace – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Brighton – Nottingham Forest (Tv: Match 4)
17:30 Manchester City – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore