Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: könnyed sikert aratott a Bournemouth ellen a Liverpool – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójának szombati játéknapján az elmúlt heti vereségét kijavította a Liverpool.

(Photo by Dave Howarth – CameraSport via Getty Images)

A mérkőzést a Liverpool kontrollálta, a Bournemouth hatalmas üres területeket hagyott maga mögött, amit a Liverpool keményen meg is torolt. A hazaiak a 26. percben szereztek vezetést, Ibrahim Konaté hosszú indítása Luis Díazt találta meg, a kolumbiai támadó kikerülte a rosszul kimozduló Kepát, majd a félig üresen tátongó kapuba lőtt, 1-0! A kolumbiai támadó két perccel később pedig duplázni tud, egy kontratámadás végén Alexander-Arnoldtól kapott egy labdát a kapu előterében, majd a kivetődő Kepa mellett a kapuba gurított Luis Díaz, 2-0! A 37. percben pedig eldöntötte a találkozó sorsát a Liverpool, Salah indította Darwin Nunezt, az urugayi támadó pedig jobboldalról befelé cselezve ballal gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot, 3-0!

A második játékrészben már nem potyogtak a gólok, a Liverpool láthatóan visszakapcsolt egy-két fokozatot, de ez a sűrű menetrend mellett érthető is. A 78. percben a Premier League-ben debütáló Chiesa került helyzetbe, azonban lövése kijött a kapufáról. A 83. percben Sinisterra eresztett meg élesszögből egy életerős lövést, de Kelleher bravúrral szögletre tudta ütni. A szögletből pedig kis híján szépíteni tudott a Bournemouth, azonban Siniesterra fejese csak a felső lécet találta el, ahonnan kis híján a gólvonalon túlra jutott a labda, viszont Kelleher óriásit mentett. A 86. percben Curtis Jones lőhetett egy remekül végigvezetett támadás végén ígéretes helyzetből, de 13 méterről leadott lövésébe beleléptek a védők. A Liverpool a győzelmével hacsak ideiglenesen is, de átvette a vezetést a bajnokságban, a Bournemouth pedig 13. pozíciót foglalja el jelenleg.

Liverpool – Bournemouth 3-0 (3-0)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool), Vezette: T. Harrington
Gólszerzők: L. Díaz (26., 28.), D. Nuner (37.) ill.
Sárga lap: ill. Christie (1.), Kluivert (18.), A. Iraola (26. – pályán kívül), Huijsen (45+4.), L. Cook (88.)
Kiállítás: ill.

Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Gravenberch, Mac allister – Salah, Szoboszlai (C. Jones 61.) L. Díaz (Gakpo 72.) – Nunez (Chiesa 72.). Vezetőedző: Arne Slot

Bournemouth: Kepa – Araujo (A. Smith 70.), Zabarnyi, Huijsem, Kerkez – Cook, Christie (A. Scott 69.) – Semenyo (Sinisterra 70.), Kluivert (Ouattara 46.), Tavernier – Evanilson (Unal 76.). Vezetőedző: Andoni Iraola

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
West Ham United – Chelsea 0-3
Aston Villa – Wolverhampton 2-1
Fulham – Newcastle United 3-1
Leicester City – Everton 1-1
Liverpool – Bournemouth 3-0
Southampton – Ipswich Town 1-1
Tottenham – Brentford 3-1
18:30 Crystal Palace – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Brighton – Nottingham Forest (Tv: Match 4)
17:30 Manchester City – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore