Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: Dárdai Palkó betalált, idegenben nyert rangadót a Hertha BSC

A másodosztályú német labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 6. fordulójának szombati játéknapján a Hertha idegenben tudott fontos győzelmet aratni.

(Photo by Daniel Karmann/picture alliance via Getty Images)

Az első komoly lehetőség a 2. percben alakult ki, a hazaiak szerezhettek volna vezetést Lukas Schleimer révén, azonban a 24 éves támadó a kapu elé ívelt szabadrúgást csak a felső lécre fejelte. A 16. percben a Hertha is mutatott valamit támadásban, egy remek összjáték végén Ibrahim Maza lőhetett ígéretes helyről, de próbálkozása centikkel elkerülte a jobb alsót. A 25. percben a Nürnberg veszélyeztetett, viszont Jens Castrop lövését Tjark Ernst bravúrral védeni tudta. A 36. percben Derry Scherhant eresztett meg egy komoly löketet, de Jan Reichert nagyot védve megmentette csapatát a góltól. A 37. percben a hazaiak kapusa is tehetetlen volt Derry Scherhant újabb próbálkozásánál, aki Ibrahim Maza átadását fejezte be remekül, 0-1!

A második játékrészben is akadtak lehetőségek, de jóval kevesebb, viszont gól így is esett. A 67. percben Toni Leistner növelhette volna a fővárosiak előnyét, azonban Reichert kapus védeni tudta a lövését. A 78. percben majdnem kiegyenlített a Nürnberg, de Florian Pick ígéretes helyről fölé lőtt. A 90. percben a csereként beálló Dárdai Palkó biztosította be a Hertha győzelmét, a magyar játékos Mickael Cuisance átadását követően lőtte ki a jobb alsót, 0-2! A Hertha BSC a győzelmével 5 fordulót követően 10 pontot gyűjtött, míg a Nürnberg 7 egységet szerzett meg a lehetséges 15-ből.

A mérkőzést Dárdai Márton végigjátszotta, míg Dárdai Palkó a 74. percben állt be csereként és szerzett fontos gólt a csapatának.

Nürnberg – Hertha BSC 0-2 (0-1)
Helyszín: Max-Morlock-Stadion (Nürnberg), Vezette: L. Benen
Gólszerzők: ill. D. Scherhant (37.)

Az 5. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Paderborn – Hannover 2-1
Schalke – Darmstadt 3-5

Szombat:
Braunschweig – Fürth 2-0
Düsseldorf – Köln 2-2
Nürnberg – Hertha BSC 0-2
20:30 Kaiserslautern – Hamburger SV (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
13:30 Elversberg – Ulm
13:30 Magdeburg – Karlsruhe
13:30 Regensburg – Münster

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore