Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: a hajrában gyűjtötte be a DAC a három pontot – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) 8. fordulójában az FC DAC 1904 együttese a nyeretlen sereghajtó Szakolca otthonában lépett pályára…

(Photo by Valentin Antonini – OM/Olympique de Marseille via Getty Images)

Az FC DAC 1904 a vártnál nehezebben, két hosszabbításbeli találattal múlta felül a nyeretlen Szakolcát idegenben 3-1 arányban. A favorit vendégek már az első negyedóra végén magukhoz ragadták az előnyt, Ramadan passzából Matej Trusa lőtt a hálóba. A házigazda ugyan aktivizálta magát, de kevés egyenlítési lehetőség adódott előtte, azonban az első félidő ráadásában Davi Alves szabadrúgásával némileg a semmiből kiegyenlítettek. Az első 45 perc 1-1-es döntetlenre végződött. A szünet után a DAC ismét növelte az intenzitást és irányította a mérkőzést. A nagy igyekezet ellenére kevés lehetőség adódott a vendégek előtt, ráadásul a kiegyenlítő Szakolca egyre inkább felbátorodott és többször próbára tette Popovics képességeit. Sokáig úgy tűnt, hogy a csallóköziek nem tudják elvinni a három pontot, azonban a 90 perc lejárta után két cserejátékos összjátékát követően Andzouana passzából Redzic Damir lőtt jobbról a hosszú alsóba. Nem sokkal később Redzic Damir egy kontra végén újabb gólt szerzett, így bebiztosította a három pontot a vendégek javára.

A DAC soraiból a duplázó Redzic mellett Tuboly Máté és Szendrei Ákos szintén csereként lépett pályára, míg Bősze Levente kezdett a mérkőzésen.

Győzelmével a szerdahelyi gárda megerősítette harmadik helyét a Zsolna és a Slovan Bratislava mögött.

Szakolca – FC DAC 1904 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Davi Alves (45+2.), ill. Trusa (15.), Redzic (90+1., 90+3.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore