Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem tudott gólt lőni a Manchester United a Crystal Palace-nak – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójának szombati játéknapjának zárómérkőzésén a Manchester United a Crystal Palace otthonába látogatott.

(Photo by Peter Nicholls/Getty Images)

A Manchester United dominált a labdabirtoklásban és több próbálkozásuk is volt, különösen Bruno Fernandes és Garnacho révén, de Henderson  többször is védett. A Crystal Palace részéről Sarr és Eze okozott gondot a United védelemének, de Onana megállította őket.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de egyik sem tudta kihasználni őket. Manchester United játékosai, mint Bruno Fernandes és Garnacho próbálkoztak főleg lövésekkel, de ezek vagy a kapufát találták el, vagy blokkolva lettek. A 27. percben az argentin támadó kapott remek labdát a tizenhatoson és szép lövést küldött kapura, de csak a keresztlécet találta el. A 44. percben Eze kapott lapos passzt közvetlenül a tizenhatos előtt és szép lövést eresztett meg a kapu közepe felé, de Onana reflexmozdulattal hárított.

A második félidőben még nagyobb volt a vendégek fölénye. Ennek ellenére ten Hag cserékkel próbált frissíteni a támadójátékán, például Rashford is pályára lépett. Garnacho továbbra is nagyon aktív volt a támadások során, de a Palace védelme eddig stabil maradt. Azért a hazaiaknak is megvoltak a helyzetei: a 65. percben Nketiah került remekül helyzetbe az ötösön belül, a labdát a jobb alsó sarokba lőtte volna, de Onana védett, a kipattanót pedig Sarr nem tudta gólra váltani. Végül egyik csapat sem tudott gólt lőni, így maradt a végére is a gólnélküli döntetlen.

Crystal Palace – Manchester United 0-0 (0-0)
Helyszín: Selhurst Park (London), Vezette: David Coote
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Henderson (64.) ill. Garnacho (36.), Martínez (64.)
Kiállítás: – ill. –

Crystal Palace: Henderson, Guéhi, Richards, Lacroix, Kamada, Wharton (Lerma. 46.), Mitchell, Munoz, Mateta (Sarr, 46.), Eze (Schlupp, 90+1.), Nketiah (Hughes, 66.). Vezetőedző:

Manchester United: Onana, Martínez, de Ligt, Dalot, Mazraoui, Bruno Fernandes, Eriksen (Ugarte, 76.), Mainoo, Zirkzee (Rashford, 61.), Garnacho, Diallo (Höjlund, 76.). Vezetőedző: Erik ten Hag

Az 5. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
West Ham United – Chelsea 0-3
Aston Villa – Wolverhampton 2-1
Fulham – Newcastle United 3-1
Leicester City – Everton 1-1
Liverpool – Bournemouth 3-0
Southampton – Ipswich Town 1-1
Tottenham – Brentford 3-1
Crystal Palace – Manchester United 0-0

Vasárnap:
15:00 Brighton – Nottingham Forest (Tv: Match 4)
17:30 Manchester City – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore