Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem akarja kifizetni Mbappé visszatartott fizetését a PSG

A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain csapatát a héten kötelezték arra, hogy fizesse ki korábbi játékosa, Kylian Mbappé visszatartott fizetését, de a párizsi klub inkább fellebbez a döntés ellen.

(Photo by Aurelien Meunier – PSG/PSG via Getty Images)

A Paris Saint-Germain fellebbezett egy olyan döntés ellen, amely arra kötelezné őket, hogy kifizessék korábbi csatáruk, Kylian Mbappé 55 millió eurós visszatartott bérét és bónuszait, amelyek a klubnál töltött ideje alatt jártak volna neki.

A PSG azzal érvelt, hogy joguk volt így tenni, mivel Mbappé eredeti szerződése „jogilag módosult” egy olyan megállapodás értelmében, amelyet a játékos és a klub kötött, amikor 2023 nyarán visszakerült az első csapatba.

A fellebbezést a  franciaországi profi labdarúgó-bajnokságok működtetéséért felelős szervezet, a Ligue de Football Professionnel (LFP) védelme alatt működő Nemzeti Fellebbviteli Bizottság  (CJ) fogja tárgyalni.

Az LFP jogi bizottsága múlt héten egy nem kötelező érvényű ajánlásban rendelte el a PSG számára az 55 millió euró kifizetését Mbappé számára. A bizottság utasította a PSG-t, hogy péntek estig teljesítse a kifizetést.

Az LFP bizottsága eredetileg mediációt javasolt az ügy rendezésére, amit Mbappé elutasított, így a bizottság azt ajánlotta, hogy a PSG fizesse ki a 25 éves francia válogatott játékost.

Valószínű, hogy az ügy végül egy munkaügyi bíróság elé kerül, bár mielőtt az ügy eljutna ebbe a szakaszba, még két ponton – a Francia Labdarúgó Szövetségnél (FFF), illetve a Francia Nemzeti Olimpiai és Sportbizottságnál (CNOSF) – lehet fellebbezni.