Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Superclásico: a River Plate győzött az ősi rivális Boca Juniors otthonában – videóval

Szombaton játszották az argentin bajnokság (Liga Profesional) klasszikus rangadóját a Boca Juniors és a River Plate részvételével…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 15. fordulójának szombati rangadóján a River Plate 1-0-s győzelmet aratott a nagy ellenlábas Boca Juniors ellen a La Bombonerában. A házigazda arany-kékek kezdték aktívabban a mérkőzést, és több ígéretes akció vezetése közben Merentiel lendületből leadott lövését Armani védte bravúrral. Az első húsz perc végén az egyre inkább felbátorodó River viszont megszerezte a vezetést, Colidio közeli lövése után a második hullámban érkező Manuel Lanzini pofozta be a kipattanót a hálóba. A bekapott gól érezhetően megfogta a Bocát, az első félidő hátralévő részében a “milliomosok” további támadásokat vezettek, és többször is csak az utolsó pillanatban tudták megakadályozni az újabb gól megszerzését. Az első játékrész végén a vendégek 1-0-ra vezettek. A fordulást követően a Boca ismét egyre aktívabbá vált, de Diego Martínez csapata kevés érdemi egyenlítési lehetőséget tudott kialakítani. A legközelebb Advíncula állt az egyenlítéshez, azonban egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően a tizenhatos vonaláról megeresztett lövése a felső lécet találta el. A hajrában a River egy-egy kontrából végképp eldönthette volna a három pont sorsát, de Borja lehetőségei rendre kimaradtak, így végig nyílt maradt a találkozó. Már a hosszabbítás perceiben jártunk, amikor a csereként beállt M. Giménez a hálóba kotorta a labdát, azonban a videofelvételek megtekintése után kiderült, hogy a felpattanó játékszer a kezét is érintette, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot, maradt a 0-1. A felháborodott Boca-játékosok közül a hevesen reklamáló Lemát még ki is állították a legvégén, az eredmény pedig már nem változott.

Győzelmével a River hárompontos lépéselőnybe került a táblázaton legnagyobb riválisával szemben, ám a “milliomosok” még mindig csak az ötödik helyet foglalják el.

Boca Juniors – River Plate 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Lanzini (20.)
Kiállítva: Lema (90+12.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!