Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carlo Ancelotti: „Endrick kiváló játékos, de ott van előtte Vinícius, Rodrygo és Mbappé”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Real Madrid 4-1-es győzelmet aratott az Espanyol ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 6. fordulójában. Carlo Ancelotti a mérkőzés után fiatal játékosa, Endrick teljesítményéről és a csapatban betöltött szerepéről mesélt.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője az Espanyol elleni 4-1-es győzelem – amivel már 38 egymást követő bajnoki mérkőzésen nem szenvedett vereséget a királyi gárd  – után nyilatkozott a sajtónak.

Az olasz szakember az új fiatal igazolás, Endrick minőségéről is beszélt a sajtótájékoztatón, és arról, hogy nem bánnak-e vele igazságtalanul.

„Egyrészt igen, lehet, hogy igazságtalan vagyok, mert jól edz. Ő egy olyan játékos, aki magas minőséget képvisel, de ott van előtte Vinícius, Rodrygo, és Mbappé, így még egy kicsit türelmesnek kell lennie.”

Endrick a mérkőzés 84. percében állt be csereként, amikor Rodrygót váltotta, majd a 90. percben kiharcolt egy tizenegyest, amit Kylian Mbappé értékesített. A brazil játékos kedden a Stuttgart elleni Bajnokok Ligája meccs hajrájában gólt is szerzett a becserélése után.

Ancelotti a csapat összteljesítményéről és arról is beszélt, hogy ebben a szezonban eddig mindössze egyetlen gólt szereztek csak az első félidőben, amin változtatni kell.

„Jól kezdtünk és jól reagáltunk a 0-1 után. Ez rendben volt. Jobban játszottunk, mint más meccseken, jobb ritmusban és több lehetőséget teremtve. Ennek örülök. Azonban az tény, hogy ebben a szezonban csak egy gólt lőttünk az első félidőben. Ez eléggé szembetűnő. Beszéltem a játékosokkal a meccs előtt, hátha tudok változtatni ezen. Ez végül nem történt meg, de nagyobb intenzitással játszottunk. A 38 meccs vereség nélkül viszont megerősíti, hogy a csapat jól teljesít,”