Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányból fordítva győzte le a Fiorentina a Laziót – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójában a Fiorentina megszerezte első győzelmét a 2024/25-ös idényben Albert Gudmundsson duplájának köszönhetően.

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

A mérkőzés első komoly lehetősége a Fiorentina előtt adódott, a 9. percben Andrea Colpani szerzett kis híján gólt, de lövése csak a bal kapufát találta el. A következő gólszerzési esély a 37. percben alakult ki, a Lazio támadója, Boulaye Dia lőhetett jó helyről, azonban David de Gea bravúrral védeni tudta a próbálkozását. A 41. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes, oldalról tekert be erőből az ötös magasságába egy szabadrúgást Nuno Tavares, amire Mario Gila érkezett a legjobb ütemben és fejelt a kapuba, 0-1! A szünetre így egygólos Lazio előnnyel mehettek a csapatok.

A második félidő elején azonnal kitudott egyenlíteni a Fiorentina, Matteo Guendouzi szabálytalanságát követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet a csereként beálló Albert Gudmundsson értékesített, 1-1! Sokáig nem történt semmi, majd a hajrában, egészen pontosan a 90. percben ismét büntetőhöz jutott a Fiorentina, miután Nuno Tavares szabálytalankodott. A videobíró segítségével megítélt tizenegyest pedig ezúttal is Albert Gudmundsson végezte el, és ismét ő nyerte a Provedel elleni harcot, 2-1! A Fiorentina ezzel megszerezte első győzelmét az idényben és jelenleg 6 pontot gyűjtve a 10. helyet foglalják el a tabellán, míg a Lazio 7 egységet megszerezve a 7. pozíción áll az olasz pontvadászatban.

Fiorentina – Lazio 2-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze), Vezette: M. Marcenaro
Gólszerzők: Gudmundsson (49., 90. – mindkettő büntetőből) ill. M. Gila (41.)
Sárga lap: Gosens (11.), Biraghi (42.), Dodo (90+5.) ill. Isaksen (26.), Patric (86.), Nuno Tavares (89.), Guendouzi (90.)
Kiállítás:ill.

Fiorentina: De Gea – Comuzzo, Martínez Quarta (Gudmundsson 46.), Biraghi (Ranieri 46.) – Dodo, Bove, Mandragora (Kouame 65.), Cataldi (Adli 83.), Gosens – Colpani (Ikoné 81.), Kean. Vezetőedző: Raffaelle Palladino

Lazio: Provedel – Lazzari (Marusic 69.), Patric, Gila, Nuno Tavares – Guendouzi, Castrovilli (Rovella 61.) – Isaksen (Tchaouna 61.), Dia (Pedro 59.), Zaccagni – Noslin. Vezetőedző: Marco Baroni

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 5. forduló végeredményei és további programja:
Péntek:
Cagliari – Empoli 0-2

Hellas Verona – Torino 2-3

Szombat:
Venezia – Genoa 2-0
Juventus – Napoli 0-0
Lecce – Parma 2-2

Vasárnap:
Fiorentina – Lazio 2-1
15:00 Monza – Bologna
18:00 AS Roma – Udinese (Tv: Match 4)
20:45 Inter – AC Milan (Tv: Match 4)

Hétfő:
20:45 Atalanta – Como (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore