Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: James Maddison reméli, hogy gólja „elhallgattat néhány embert”

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 6. fordulójában a Tottenham Hotspur a Brentford ellen lépett pályára hazai pályán, ahol március óta először James Maddison is gólt szerzett, ahogy a nyári rekordigazolás, Dominik Solanke is.

 (Photo by Marc Atkins/Getty Images)

James Maddison reméli, hogy gólja „elhallgattat néhány embert”, miután megszerezte a Tottenham Hotspur harmadik találatát a Brentford ellen 3-1-re megnyert szombati mérkőzésen. A 27 éves játékos a Tottenham első két Premier League-meccsén egy-egy assziszttal kezdte a 2024/25-ös szezont, de a március 10-i, Aston Villa elleni 4-0-s győzelem óta gól nélkül maradt.

Maddison a szombati győzelem 85. percében lőtt gólt, amikor Szon Hungmin passza után átemelte a labdát Mark Flekkenen. Ez volt mindössze a második gólja a Premier League-ben, mióta januárban visszatért a pályára egy több mint két hónapos bokasérülés után. A játékos elégedett volt saját formájával, és azt mondta, a statisztikákkal kapcsolatos kérdéseket „fenntartásokkal” kell kezelni.

„A gólom segített nekünk a meccsen, mert adott egy kis megnyugvást”

– mondta Maddison a PA hírügynökségnek.

„Ez remélem elhallgattat néhány embert a háttérben, akik azt gondolják, hogy a gólok és az asszisztok többet számítanak, mint amennyit valójában. Néhány meccsen úgy érzem, nagyon jól veszem ki a részem a támadások építésében, és segítem a csapat előrehaladását, de nem kapok érte gólt vagy gólpasszt. És ekkor kezdik el kérdőre vonni a statisztikákat, szóval néha az ilyen külső zajokat fenntartásokkal kell kezelni.

Dominik Solanke szintén megszerezte első szezonbeli gólját a szombati mérkőzésen, amikor Bryan Mbeumo korai gólja után 8 perc után kiegyenlített- Solanke, aki a klub rekordigazolása lett ezen a nyáron, miután 65 millió fontért szerződtették a Bournemouth-tól.

„Dom keményen dolgozott”

– mondta Ange Postecoglou.

„A végére teljesen kimerült. Még mindig vissza kell nyernie a meccsformáját a szezon eleji bokasérülése után, de tudom, hogy sokat fog nyújtani nekünk középen. Minden csatár szereti a gólokat, így ez nagyszerű pillanat számára, különösen hazai pályán.”

A Spurs csütörtökön tér vissza a pályára az Európa-ligában a Qarabag FK ellen.