Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hiába állt fel hátrányból a Brighton, végül csak egy pontot szerzett a Nottingham Forest ellen – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójának vasárnapi játéknapját a Brighton és a Nottingham Forest találkozott egymással.

(Photo by Steve Bardens/Getty Images)

A Forest hamar előnybe került Wood révén, aki a 13. percben értékesítette a büntetőt, amit Baleba hozott össze a hazaiak részéről. A Brighton azonban a félidő vége előtt gyorsan megfordította az állást, és jobban is játszott a szünetig: Hinshelwood a 42. percben egyenlített, amikor van Hecke beadása után fejelt a hálóba, majd három perccel később Welbeck szerezte meg a vezetést a hazaiaknak egy csodás szabadrúgás után.

A második félidőt jobban kezdte a Brighton, de a Nottingham Forest sem adta fel, és a 70. visszavágott, amikor Sosa révén kiegyenlített egy gyönyörűen végigvitt kontra végén. A Forest a 83. percben emberhátrányba került Gibbs-White kiállítása miatt, aki Joao Pedro elkaszálása után megkapa a második sárga lapját. Ekkor a Forest edzőjét, Espirito Santót is kiállították. A vendégek azonba kitartottak a végéig, és megőrizték a döntetlent. A Brighton dominált a labdabirtoklásban, de a Forest jól védekezett és hatékonyan használta ki a lehetőségeit​.

Brighton – Nottingham Forest 2-2 (2-1)
Helyszín: Amex Stadion (Brighton), Vezette: Robert Jones
Gólszerzők: Hinshelwood (42.), Welbeck (45.) ill. Wood (13. – büntetőből), Sosa (70.),
Sárga lap: Baleba (25.), Welbeck (39.), Dunk (90+4.) ill. Aina (44.), Williams (46.), Gibbs-White (60.), Jota Silva (64.), Hudson-Odoi (90+3.)
Kiállítás: – ill. Gibbs-White (83.), Espirito Santo (83.)

Brighton: Verbruggen, Dunk, van Hecke, Estupinán (Ferguson, 82.), Veltman, Rutter (Jooo Pedro, 71.), Baleba (Wieffer, 62.), Hinshelwood, Welbeck, Mitoma, Adingra (Minteh, 62.). Vezetőedző: Fabian Hürzeler

Nottingham Forest: Sels, Murillo , Milenkovic, Moreno (Williams, 46.), Aina, Gibbs-White, Anderson (Sosa, 59.), Ward-Prowse (Yates, 46.), Wood (Morato, 72.), Elanga (Jota Silva, 46.), Hudson-Odoi. Vezetőedző: Nuno Espirito Santo

Az 5. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
West Ham United – Chelsea 0-3
Aston Villa – Wolverhampton 2-1
Fulham – Newcastle United 3-1
Leicester City – Everton 1-1
Liverpool – Bournemouth 3-0
Southampton – Ipswich Town 1-1
Tottenham – Brentford 3-1
Crystal Palace – Manchester United 0-0

Vasárnap:
Brighton – Nottingham Forest 2-2
17:30 Manchester City – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore