Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: vizsgálja az angol szövetség, hogy Milutin Osmajic megharapta-e Owen Becket – videóval

Harapást vizsgál az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) az angol labdarúgó-másodosztályban (Championship) szereplő Blackburn Rovers és Preston North End mérkőzésén.

 (Photo by Dave Howarth – CameraSport via Getty Images)

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított, miután a Blackburn Rovers balhátvédje, Owen Beck azzal vádolta meg a Preston North End csatárát, Milutin Osmajicot, hogy megharapta őt.

Az incidens a két klub vasárnapi Championship-mérkőzésének 87. percében történt, miután Beck – aki a Liverpooltól kölcsönben játszik a Blackburnnél – belerúgott Duane Holmesba, miközben a Preston egy gyors szabadrúgást próbált végrehajtani, ami összetűzést váltott ki a két csapat között. Osmajic  felállt, és Beck karjai alá kapott, mielőtt úgy tűnt, hogy az arcával hozzáér a védő tarkójának. Nem egyértelmű, hogy Osmajic fogai valóban érintették-e Beck nyakát. Becket ezután azt mondta Matthew Jones játékvezető-asszisztensnek, hogy „megharapott”, miközben a Blackburn játékosa megpróbálta megmutatni a nyakát a bírónak. Matthew Donohue játékvezető kiállította Becket Holmes elleni szabálytalanságáért, míg Osmajicot sárga lappal figyelmeztette az összetűzés után.

A Blackburn vezetőedzője, John Eustace a meccs után azt állította, hogy Osmajic egy „nagy darabot kiharapott a a játékos nyakából”.

„Ez történik a helyi rangadókon, az érzelmek nagyon magasra csapnak”

– mondta Eustace a Sky Sportsnak.

„A tévéképek alapján látszik, hogy Osmajic egy nagy darabot kiharapott a nyakából, szóval ez is része a derbinek, úgy gondolom.”

A Liverpool kölcsönjátékosa többször is megismételte a vádját Donohue felé, és a nyakára mutatott, miközben piros lapot kapott. Ez volt a 22 éves Beck első kiállítása a profi karrierje során.

A Sky Sports megkérdezte az esetről Paul Heckingbottomot, a Preston edzőjét, aki így reagált:

„Éppen most mondták, hogy Osmajicot harapással vádolják, szóval meglátjuk, mi lesz ezzel kapcsolatban. Hogy volt-e vagy sem, nem tudom, nem láttam, szóval várnunk kell és meglátjuk.”

A vasárnapi mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.