Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: John Stonest frusztrálta az Arsenal “piszkos kis trükkjei”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában a Manchester City az Arsenalt fogadta, és a parázs hangulatú mérkőzésen végül 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok. A második félidőre emberhátrányba kerültek az Ágyúsok, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a gólszerzésben a Cityt, erről pedig a hazaiak védője, John Stones is elmondta a véleményét. 

 (Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A Manchester City védője, John Stones élesen bírálta az Arsenal időhúzási taktikáját, miután a két csapat 2-2-es döntetlent játszott vasárnap délután a Premier League-ben.

Stones csereként beállva a 98. percében szerezte meg az egyenlítő gólt, ezzel pontot mentve a hazaiaknak, és megőrizve a City vezető helyét a bajnoki tabellán.  A mérkőzés után a védő a Sky Sportsnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az Arsenal hozzáállása igazán „piszkos” volt a második félidőben.

„Ez egy nehéz délután volt mindkét csapat számára. Ahogy megakasztják a játékot, és a futball azon oldalát mutatják, amit nem sok csapat csinál”

– mondta Stones.

„Megnehezítik a dolgunkat, lassítják a játékot, a kapust a földre fektetik, és nekünk ezekben az időszakokban uralkodnunk kellett az érzelmeinken.”

Amikor arról kérdezték, hogy a City frusztrált volt-e az Arsenal „sötét praktikái” miatt, Stones így válaszolt:

„Pár éve már csinálják ezt, és tudjuk, hogy számíthatunk erre. Lehet ezeket “okosnak “vagy “piszkosnak” is nevezni, attól függ, honnan nézzük. Széttördelik a játékot és mindenki ritmusát megzavarják. Előnyükre fordítják ezt, de úgy gondolom, hogy mi jól kezeltük. Nem könnyű, amikor ezek a dolgok történnek, és te próbálsz lendületet szerezni. Ezek az apró megszakítások megállítják a lendületedet, de mi nagyon jól kontrolláltuk az érzelmeinket.”

A City kedden a Watford ellen játszik a Ligakupa harmadik fordulójában, mielőtt szombaton a Premier League-ben a Newcastle Uniteddel mérkőzik meg.