Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem kímélik a helyi lapok a klubot váltó magyar támadót

A közelmúltban a görög Aszterasz Tripoliszhoz igazoló magyar támadó egyelőre gyengélkedik új klubjánál…

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images for DFB)

Hétről hétre egyre erősebbek a negatív hangok a görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz magyar támadója, Ádám Martin irányába, aki szerényen teljesít új csapatánál, a görög lapok pedig egyre élesebben kritizálják a teljesítményét.

A sportime.gr cikke szerint az élvonalbeli klub továbbra sem találja a nyáron hazájába igazolt argentin támadó, Juan Miritello megfelelő utódját, a helyére szerződtetett Ádám pedig egyelőre “totális csalódást okoz”.

“Senki sem értette, hogy miért volt ekkora felhajtás Ádám átigazolása kapcsán. Jött egy játékos – aki még Dél-Koreában sem volt tényező -, és úgy nézett ki , hogy ő lesz az abszolút bomba. Mindezt úgy, hogy még Magyarországon sem törte meg igazán a csendet a 2021/2022-es szezon kivételével. Ez volt az egyetlen olyan idénye is, amely során kétszámjegyű gólt szerzett. Öt meccs után elég szemléletes a kép: Ádám még mindig nem találja a helyét, és a legtöbb meccsen láthatatlan. Egyelőre sem gólja, sem asszisztja nincs, miközben a mutatott játéka sincs rendben. Az Asterasz Tripolisz a legjobban fizetett játékosává tette őt: közel 300 ezer eurós szerződést adott neki, ő pedig a legkevésbé sem szolgálta meg egyelőre ezt az összeget. Sőt, a legrosszabb, hogy Ádám a futballstílusával jelentősen akadályozza csapata játékát” – fogalmazott a lap a magyar támadóról.

A görög sajtó szerint az öt forduló alatt öt pontot szerző Aszterasz hamarosan új csatárt is igazolhat.

Ádám Martin menedzsere, Papp Gábor a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a játékos debütálásáról: “Tény, hogy Ádám Martin az Aszterasszal együtt nem úgy kezdte az idényt, ahogy tervezte. Azt kell látni, hogy öt meccsen csak egy gólhelyzete volt Martinnak, amit nem tudott értékesíteni, de az hogy nem kerül helyzetbe sem, legalább ugyanannyira a csapat támadójátékának a kritikája is. Sajnos ebben az idényben nem azt a futballt játszotta a csapat, amit az előző idény felvételein láttunk. Akkor sok felívelt labdával, beadással találták meg a társak a támadókat, de idén ezek elmaradtak idáig. Mindenesetre az új edzővel, Makélélével kapcsolatban pozitívak az első benyomások. Martin jóval frissebbnek érzi a csapatot, mióta az új stáb vezényli az edzéseket. Bízunk benne, hogy ennek hamarosan meg is lesz az eredménye, mind a csapatra, mind Martin teljesítményére nézve.”