Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított francia védőjével a Real Madrid

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid francia védője, Ferland Mendy még pár évig a klub alkalmazásában marad.Hossza

 (Photo by Manu Reino/DeFodi Images via Getty Images)

A Real Madrid védője, Ferland Mendy további három évvel meghosszabbította szerződését. Az új szerződés már egy ideje megköttetett, bár a klub még hivatalosan nem jelentette be, Carlo Ancelotti vezetőedző hétfőn megerősítette, hogy minden el van intézve.

A 29 éves balhátvéd, aki 2019-ben 48 millió euróért érkezett az Olympique Lyonból, most 2027-ig kötelezte el magát a Santiago Bernabeuban.

„Nagyon elégedettek vagyunk vele, meghosszabbította a szerződését”

– mondta Ancelotti.

A francia válogatott játékos továbbra is a Real Madrid első számú balhátvédje Fran Garcia előtt, ám David Alaba is bevethető ezen a poszton.

Mendy hosszú időn át küzdött sérülésekkel, de az előző szezonban egészséges tudott maradni, és 37 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, hozzásegítve a Real Madridot a Bajnokok Ligája és a La Liga megnyerésében. Mendy 23 alkalommal játszott a La Ligában, és egyetlen percet sem hagyott ki a Madrid Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A francia védő a szezon eddigi hét meccséből haton szerepelt, és mindegyik alkalommal kezdőként lépett pályára.

Mendy 10 válogatott mérkőzéssel rendelkezik Franciaország színeiben, és tagja volt Didier Deschamps 2024-es Eb-keretének, de a tornán nem kapott lehetőséget.