Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Schalke megpróbálja Raúlt megszerezni az új edzőjének – sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a német másodosztályban (Bundesliga 2) szereplő Schalke 04 új edzőt keres, és korábbi játékosuk, Raúl González is a jelöltek között van a kispadra.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

A spanyol Relevo információi szerint a Schalke 04 egy ismerős arcot, Raúl Gonzálezt szeretné az új edzőjének. A német klub nemrég menesztette eddigi trénerét, Karel Geraertset, és sportigazgatóját, Wilmotsot is a csapat gyenge szereplése és a hétvégi, Darmstadt elleni súlyos vereség (3-5) miatt. A krízis óriási: a Bundesliga 2 utolsó előtti helyén állnak, és fényévekre vannak attól a történelmi klubtól, amely hét első osztályú bajnoki címet és egy UEFA-kupát szerzett.

Mint a Relevo megtudta, a Castilla edzője a favoritok között van, hogy irányítsa azt a csapatot, ahol két szezont játszott, miután távozott a Real Madridtól. Nem ez az első alkalom, hogy felmerül a neve, mivel a gelsenkircheni csapat korábban is próbálta már meggyőzni, ám eddig sikertelenül. Most, hogy nyakig ülnek a bajban, ismét megpróbálnák, annak ellenére, hogy tudják, milyen nehéz helyzetben vannak.

Arra ugyanis kevés az esély arra, hogy a madridi edző otthagyja a Castillát. A Primera Federaciónban csupán néhány forduló ment le, és ez azt jelentené, hogy elhagyná azt a csapatot, amelyet az egész előszezonban erre készített fel. Emellett a Schalke évek óta a legrosszabb időszakát éli, így óriási kockázatot jelentene átvenni csapatot, ráadásul ez lenne Raúl első munkája a profi futball világában.

Más jelöltek is szerepelnek a listán, például a Darmstadt korábbi edzője, Torsten Lieberknecht. A végső döntést a következő órákban hozzák meg, hogy minél előbb megpróbáljanak javítani a csapat teljesítményén. Jelenleg a legfontosabb cél a bentmaradás, de hosszú távon a német futball élvonalába szeretnének visszatérni. Ehhez pedig Raúllal szeretnék megkezdeni az utat.