Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: nagyon hosszú kihagyás vár az Arsenal ellen megsérülő Rodrira

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City csapata bár még nem tett ki hivatalos közleményt, egybehangzó sajtóhírek szerint hosszú időre elvesztette középpályását, Rodrit.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Manchester City középpályása, Rodri az első hírek szerint komoly térdsérülést szenvedett az Arsenal elleni döntetlen során, és félő, hogy az idény hátralévő részében már nem léphet pályára. Egyes hírek szerint a játékosnak elszakadt a keresztszalagja (ACL).

A City középpályása a jobb térdéhez kapott a mérkőzésen, és 21 perc után le kellett cserélni. Rodri megbotlott és elesett, amikor egy sarokrúgásnál az első kapufánál próbált helyezkedni, és miközben Thomas Partey szorosan fogta őt. Azonnal fájdalmat érzett a lábában, és több csapattársa is gyorsan jelezte, hogy orvosi segítségre van szüksége. Rodri két City orvosi stábtagjának segítségével hagyta el a pályát, és Mateo Kovacic váltotta őt.

Az előzetes felmérések súlyos sérülést mutattak ki a térdében, és további vizsgálatokra kerül sor Spanyolországban, de hivatalos időkeretet még nem határoztak meg a felépülésére. Azonban a játékoshoz közeli források szerint elképzelhető, hogy a 2024/25-ös szezon hátralévő részében nem játszhat már.

A vasárnapi mérkőzés volt Rodri első mérkőzésen kezdőként az idényben, miután Pep Guardiola fokozatosan helyezte vissza a játékba a nyári Európa-bajnokságon való szereplése után.

A 28 éves játékost a félidőben lecserélték a spanyolok Anglia elleni győzelme során az Eb-döntőben combizomsérülés miatt, és csak a Premier League szezonkezdetét megelőző szerdán tért vissza az edzésekre.