Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagybátyja biztos volt Sallai Roland meggyőző debütálásában

A Galatasaray 3-1-es győzelmet aratott a Fenerbahce vendégeként a török bajnokság (Süper Lig) 6. fordulójának rangadóján…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A Galatasaray soraiban csereként beállva bemutatkozhatott a közelmúltban igazolt Sallai Roland is, akinek nagybátyja, az egykori 55-szörös magyar válogatott hátvéd, Sallai Sándor a Nemzeti Sportnak osztotta meg tapasztalatait:

“Amikor megtudtam, hogy Roli nem kezdő, de ott van a keretben, biztos voltam benne, hogy pályára lép . Már értesültem róla, hogy az edzéseken ügyes volt, jól illeszkedett be, így minden jel arra mutatott, hogy játszik. Reméltem, egy fél órát azért kap, de első meccsnek ez is jó volt, nem féltem őt, hogy ne tudná bejátszani magát a csapatba, technikás, szorgalmas, kiváló a mentalitása, jó helyen van nála a labda. Ráadásul tartalmas negyedórát töltött a pályán, mert van olyan, hogy aki az utolsó tizenöt percre áll be, szinte labdába sem ér, itt azonban nem erről volt szó, aktívan részt vett az összjátékban, jól tartotta meg a labdát, ahogy szokta, harcolt ki szabadrúgást is.”

“Biztos vagyok benne, hogy fokozatosan egyre több szerep jut majd neki. És nagyszerű volt látni, ahogy a lefújás után a játékosok együtt ünnepeltek a szurkolókkal” – tette hozzá a labdarúgó édesapjának testvére.

A Galata hatból hat győzelemmel, hibátlanul vezeti a török bajnokság aktuális kiírását.