Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megsérült a rangadón az Inter alapembere

A bajnoki címvédő Inter 2-1-es vereséget szenvedett az AC Milan ellen az olasz bajnokság (Serie A) 5. fordulójának rangadóján…

(Photo by sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

A derbi elvesztésénél is fájóbb veszteség lehet az olasz bajnoki címvédő Inter számára, hogy a milánói gárda kedden megerősítette, Nicoló Barella combizom-húzódást szenvedett az AC Milan elleni találkozón.

A Sky Sport Italia várakozásai szerint a Nerazzurri alapembere a következő hetekben harcképtelen lesz, és csak az október közepén esedékes Nemzetek Ligája-mérkőzéseket követően lesz újra elérhető klubcsapata számára.

A 27 éves szárd középpályás a Cagliari csapatában nevelkedett és mutatott kiváló fejlődést, melyet követően a Nerazzurri 2019-ben kölcsönben csapott le rá, később pedig véglegesítették őt. Barella hamar alapembere lett az Internek, az elmúlt öt szezonban 235 tétmérkőzésen 22 gólt és 51 gólpasszt jegyzett az Inter színeiben. Az új szezonban négy mérkőzésen egy-egy találat és előkészítés került a neve mellé.

Barella 2021 nyarán az Európa-bajnoki címet szerző olasz válogatottnak is kulcsfigurája volt, Roberto Mancini csapatának valóságos motorja volt a középpályán. 2018-as debütálása óta 57 alkalommal viselhette az olasz felnőtt válogatott szerelését, és tíz gólt szerzett a nemzeti színekben.