Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nehezen, de hozta a kötelezőt hazai pályán a Sevilla! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 7. fordulójának keddi játéknapján a szezont egyaránt gyengén kezdő Sevilla és a Real Valladolid gárdája csapott össze egymással.

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Nem bővelkedett a helyzetekben a Sevilla és a Valladolid mérkőzésének első félideje. Az első 30 percben a vendégeknél volt többet a labda, de a mezőnyfölényük nem párosult nagy helyzetekkel. A Sevilla játékosok sem kápráztatták el a szurkolóikat, de pár lehetőséget kidolgoztak. Az első komoly helyzet a 10. percben alakult ki, amikor egy lepattanó labdát Saúl lőtt rá kapásból nagyjából 25 méterről, és a játékszer centikkel kerülte el a felső lécet. A következő említésre méltó lehetőség a 39. minutumból jegyezhető fel, ekkor egy labdaszerzés után Iheanacho lőhetett a tizenhatoson belülről, de a tekerése a kapu felett hagyta el a játékteret. A játékrész utolsó perceiben megélénkültek az események a Valladolid kapuja előtt, és végül egy több lövést is tartalmazó kapu előtti kavarodás végén Lukebakio centerezése végül Torres testéről került a saját hálójába, 1-0!

A második félidőt igen aktívan kezdte a hazai gárda, melynek a játékán érződött, hogy szeretnék dűlőre vinni a 3 pont sorsát egy második góllal. Ehhez képest szinte a semmiből egyenlíteni tudott a Valladolid! Az 56. percben Martin tudott betörni a tizenhatoson belülre, majd a középre tett labdáját Kike Perez lőtte kapura, ami egy védőn megpattanva utat talált a hálóba, 1-1! Az 59. minutumban Nylandtól volt szükség egy védésre, aki Sánchez szabadrúgását tolta ki a léc alól. A 65. percben egy ellentámadás végén Lukebakio vette célba a kaput, Hein azonban hatástalanítani tudta a lövést. A 68. percben ismét egy nagy védésre volt szükség a vendégek kapusától, aki ezúttal Ejuke bal sarokba tartó lövését tudta szögletre ütni. A véghajrá kezdetén hatalmas lehetőséget puskázott el a hazai gárda, miután Peque került ziccerbe, de a közeli lövésére jól robbant ki a kapujából Hein, és hárított. A 85. percben aztán góllá érett a Sevilla fölénye! A hazaiak az ellenfél tizenhatosának előterében szereztek labdát, majd Ejuke a büntetőterületen belülről a hosszú alsóba lőtt, 2-1! A ráadásra így is meg tudta nehezíteni a saját dolgát a Sevilla csapata, miután Marcao begyűjtötte a második sárgáját! Az utolsó perceket viszont emberhátrányban is kihúzta Garcia Pimienta együttese, így idénybeli második győzelmét jegyezhette az andalúz gárda.

Sevilla – Real Valladolid 2-1 (1-0)
Helyszín:
Ramón Sánchez Pizjuán Stadion Vezette: J. Pulido
Gólszerzők:
Torres (45. – öngól), Ejuke (85.) ill. K. Perez (56.)
Sárga lapok: Gudelj (21.), Lukebakio (67.), Marcao (78.), Peque (90+1.) ill. Marcos André (34.), Rosa (37.), Juric (82.), Torres (90+5.)
Kiállítás: Marcao (90.) ill.-

Sevilla: Nyland – Barco (Salas 90+1.), Marcao, Badé, Carmona – Peque (Montiel 90+1.), Gudelj, Saúl (Agoumé 53.) – Lukebakio, Iheanacho (Suso 62.), Navas (Ejuke 62.) Vezetőedző: F. J. Garcia Pimienta

Real Valladolid: Hein – L. Perez, Comert, Torres, Rosa – K. Perez (Latasa 58.), Juric (Sylla 86.), Martin – Machis (Moro 58.), Marcos André (Meseguer 74.), Ndiaye (I. Sánchez 46.) Vezetőedző: Paulo Pezzolano

A mérkőzés összefoglalója:

A 7. forduló eredményei és további programja:

09.17. Kedd:
Mallorca – Real Sociedad 1-0

09.19. Csütörtök:
Leganes – Athletic Club 0-2

Kedd:
Sevilla – Real Valladolid 2-1
Valencia – Osasuna 0-0
21:00 Real Madrid – Alaves (Tv: Spíler 2)

Szerda:
19:00 Girona – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Getafe (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Espanyol – Villarreal (Tv: Spíler 2)
19:00 Las Palmas – Real Betis
21:00 Celta Vigo – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore