Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Hansi Flick nem tervezi pihentetni Lamine Yamalt

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona vezetőedzője, Hansi Flick továbbra sem akarja pihentetni 17 éves játékosát, Lamine Yamalt.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

A Barcelona edzője, Hansi Flick elmondta, hogy nem fogja pihentetni Lamine Yamalt a szerdai Getafe elleni La Liga-mérkőzésen. Yamal, aki júliusban töltötte be 17. életévét, eddig mind a 7 mérkőzésen kezdő volt a Barcelonában ebben a szezonban, és mindegyiken legalább 80 percet játszott.

Már a 2023/24-es idénye is mozgalmas a játékos számára, aki 50 mérkőzést játszott a Barcában, és 16 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban, amit hozzásegített az Európa-bajnokság megnyeréséhez is. A szélső minden mérkőzésen kezdő volt az Eb-n, kivéve az utolsó, már tét nélküli csoportmeccset.

Yamal talán az eddigi legjobb játékosa a Barcelonának ebben a szezonban, hiszen 7 mérkőzésen 4 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott, beleértve egy látványos passzt, amellyel Raphinhát hozta helyzetbe a vasárnapi, Villarreal elleni 5-1-es győzelem során.

„Majd meglátjuk”

– mondta Flick kedden, amikor megkérdezték, hogy pihentetné-e Yamalt a Getafe ellen.

„Minden adatunk megvan a játékosokról, és jelenleg nincs szüksége pihenésre. Jól érzi magát. Meglátjuk, de nem hiszem, hogy holnap pihennie kellene. Fontos, hogy jól kezdjünk hazai pályán, egy erős kezdőcsapattal. Továbbra is ilyen jól kell teljesítenünk, és ezt meg kell mutatnunk a szurkolóinknak.”

Yamal is a La Masiából került be a Barcelona első csapatába, ám a klub már korábban is látott hasonló tehetségeket, akiknek karrierjét sérülések hátráltatták. Pedri több problémával küzdött, miután a 2020/21-es szezonban 73 mérkőzést játszott klubjában és a válogatottban. Gavi, a középpályás társa, 2023 novemberében szenvedett el elülső keresztszalag-sérülést (ACL), miután 2021 és 2023 között több mint 57 mérkőzésen lépett pályára egymást követő szezonokban.

A Barcelona mind a hat La Liga-mérkőzését megnyerte a szezon elején, de múlt héten 2-1-es vereséget szenvedett Monacóban a Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén. A Getafe elleni találkozót követően a Barcelona az Osasuna, a Young Boys és az Alavés ellen játszik, mielőtt elkezdődik az októberi válogatott szünet.