Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: eljárást indított a szövetség Gibbs-White és Nuno Espirito Santo ellen, de Fabian Hüzeler is szankciókkal néz szembe

Ahogy arról beszámoltunk, a Brighton & Hove Albion csapata 2-2-es döntetlent játszott a Nottingham Forest ellen a hétvégi Premier League-fordulóban. A mérkőzés végén kialakult egy kisebb balhé a két edző és egy játékos között, akik ellen most fegyelmi eljárás indult. 

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A Nottingham Forest menedzsere, Nuno Espirito Santo és játékosa, Morgan Gibbs-White ellen fegyelmi eljárást indított az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), miután vasárnap a Brighton & Hove Albion elleni 2-2-es döntetlen végén egy kisebb dulakodás alakult ki. A Brighton vezetőedzője, Fabian Hürzeler is szankciókra számíthat az FA részéről, mivel a Gibbs-White 83. percben történt kiállítása körüli incidensekben szintén érintett volt.

A játékvezető, Rob Jones második sárga lappal kiállította a Forest középpályását a Joao Pedro elleni szabálytalanságáért, ami közvetlenül a kispadok előtt történt. Jones eredetileg úgy ítélte meg, hogy Gibbs-White szabályosan szerelte ellenfelét, de miután konzultált asszisztenseivel – beleértve a negyedik játékvezetőt, Anthony Taylort –, végül kiállította a játékost.

A Forest vezetőedzője, Nuno dühösen reagált a döntésre, különösen, mivel már decemberben is szemtanúja volt egy hibás kiállításnak, amikor Willy Bolyt küldték le tévesen. Nunót most azzal vádolják, hogy „nem megfelelően viselkedett, illetve sértő vagy becsmérlő szavakat használt a játékvezetővel szemben”. Ugyanezen vádakkal illetik Gibbs-White-ot is. Hürzeler ellen is vádat emeltek, amiért „nem megfelelően viselkedett” az eset során.

A Forest másodedzője, Rui Silva a mérkőzés után elmondta, hogy szerinte Nuno nem mondott semmi olyat, ami indokolná a piros lapot.

„Érzelmekkel teli pillanatok ezek, ilyenkor meg akarod védeni a játékosodat és a csapatodat”

– mondta Rui.

„De olyasmit mondani, ami szembemegy a játékvezetővel, nem, nem hallottam semmit, ami indokolta volna a piros lapot.”

A Forestet bosszantotta, hogy Jones megváltoztatta eredeti döntését, miután a klubokat a nyári éves játékvezetői találkozón arról tájékoztatták, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a pályán meghozott döntésekre. Nuno és Gibbs-White el lesz tiltva a hétvégén, amikor a Forest a Fulhamet fogadja a City Ground-on.

Mindhárom érintett péntekig kapott időt arra, hogy válaszoljon a vádakra.