Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros vezérigazgatója szerint a továbbjutás a cél az Európa-ligában

A Ferencváros szerda este a belga RSC Anderlecht otthonában kezdi meg szereplését az Európa-liga 2024-2025-ös kiírásában…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az Európa-liga rajtjára készülő Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál az M4 Sport részére adott bővebb interjúban beszélt a zöld-fehérek nemzetközi esélyeiről:

“A helyünkön vagyunk. Minden szezont úgy kezdünk, hogy meg akarjuk nyerni a magyar bajnokságot, a kupát és persze a Bajnokok Ligájában a főtáblára akarunk jutni. A realitás esetünkben az Európa-liga, és a Konferencialiga sem egy rossz sorozat, hiszen ott van a mezőnyben például a Fiorentina vagy az Olympiakosz. Sosem az előzetes piaci értékeket nézzük, hiszen ez alapján a Monaco vagy a Trabzonspor ellen sem minket tekintettek a jobb csapatnak. Nehéz sorozat lesz, és közben ott van a magyar bajnokság is, ráadásul ez a nemzetközi szereplés most januárig tart. Ezért jó, hogy bő a keretünk.”

Az igazgató a BL-ről való lemaradásról is nyilatkozott: “Ez ilyen szezon. Szerencsénk sem volt, el is szúrtuk, de ez a realitás. Láthattuk az eredményeket, a Dinamo Zagreb kapott egy kilencest, a Slovan Bratislava egy ötöst. Ennyit sosem jó kapni, még akkor sem, ha a BL egy elit sorozat. A Ferencváros még nem tartozik a klasszikus BL-csapatok közé. Oda lehet jutni, idén is sikerülhetett volna. A célunk most az El-ben az, hogy jussunk tovább. Ennél konkrétabb terv nincs, ez is bravúr lenne.”

Orosz egyetértett azzal a felvetéssel, hogy a fővárosi klubnak szüksége lenne egy olyan edzőre, aki állandóságot biztosít: “Mi is azon vagyunk, hogy minél tovább legyen egy szakember a kispadon és adjon stabilitást, hiszen egy új tréner új rendszert hoz. A nyári csere nem volt tervezett.”

“A magyar klublabdarúgást megfelelően kell képviselnünk a nemzetközi sorozatokban. Ha magyarokkal meg tudjuk csinálni, akkor boldogok vagyunk, de ha külföldiekkel, akkor velük kell. Szeretnénk, ha még több magyar lenne a keretben, de ez nem mehet az eredmények rovására. Elfogadom, és én is azt mondom, hogy lehetne több a magyar, de sikeresek vagyunk, és ameddig azok vagyunk, addig jól csináljuk” – jelentette ki a magyar játékosok helyzetéről.

A Ferencváros szerda este 21 órától lép pályára az Anderlecht vendégeként az Európa-liga első fordulójában.