Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgiummal vív felkészülési meccset az Eb-selejtezőre készülő női U17-es válogatott

A magyar női U17-es válogatott a hétvégén kezdi meg összetartását a következő Eb-selejtezők előtt…

(Photo by Christian Ort/ Bongarts/Getty Images for DFB)

A magyar női U17-es válogatott a novemberi Európa-bajnoki selejtező minitorna előtt vasárnap kezdi meg az összetartását Telkiben, jövő szombaton pedig Belgium ellen játszik felkészülési mérkőzést.

A Gajdóczi Tibor vezette női U17-es válogatott október 5-én 15 órakor Belgium korosztályos válogatottja ellen lép pályára felkészülési mérkőzés keretében Tubizeben.

Mivel korosztályos válogatottunk a tavaszi Eb-selejtező minitornán kiesett a B ligába, így az őszi selejtezők során az A ligába való feljutás lesz a célja. A magyar csapat november 2-től 8-ig hazai környezetben játszik Eb-selejtező minitornát Észak-Macedónia, Litvánia és Andorra ellen.

Egy meghívásnak teszünk eleget, és egy jó képességű játékosokból álló belga korosztályos válogatott ellen lépünk pályára. A mérkőzés elsősorban a novemberi Eb-selejtezőkre készít fel minket. Mivel célunk visszakerülni az A ligába, fontosnak tartjuk, hogy a lányok olyan minőségi riválisok ellen gyakoroljanak, mint amilyen a belga csapat is. Továbbá a felkészülési mérkőzés abba a hosszú távú projektünkbe is illeszkedik, amely a 2027-es, hazai rendezésű U19-es Eb-n való szereplésünket érinti, hiszen három év múlva ez a korosztály játszik majd a kontinenstornán. Az edzőtáborba 23 játékost hívtunk meg, ezt a keretet kell leszűkítenünk az Eb-selejtezőig” – nyilatkozta Gajdóczi Tibor szövetségi edző.

A magyar női U17-es válogatott aktuális kerete

Kapusok: Krizsán Nikolett (ETO FC Győr), Orosz Gabriella (Puskás Akadémia FC), Galambvári Olívia (DVTK)
Hátvédek: Szabó Melissza (MTK Budapest), Tóth Ramóna (FTC), Jákri Dóra (Soroksár SC), Máté Nóra (PMFC), Árvay Sára (FTC), Sági Panna (Puskás Akadémia FC), Gágyor Zille (FTC), Tóth Adél (FTC)
Középpályások: Hanász Vanda (Soroksár SC), Vadász Lara (Puskás Akadémia FC), Brekovszki Julianna (Puskás Akadémia FC), Alasz Hanna (Illés Akadémia), Horváth Petra (Lyon), Polgár Panka (FTC)
Támadók: Pethe Elizabeth Olívia (Valencia CF), Wolff Piroschka (Linköping FC), Turi Bori (PMFC), Kovács Petra (FTC), Gégény Petra (FTC), Perjési Lili (FTC)