Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis García Plaza: “Endrick megmozdulása egyértelmű piros lap!”

Az Alaves edzője egyértelműen fejezte ki a véleményét arról, hogy a Real Madrid fiatal brazil tehetsége szánt szándékkal rúgott oda az egyik játékosának…

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

Hatalmas port kavart Spanyolországban a La Liga hetedik fordulójának egyik legnagyobb rangadója, hiszen a Real Madrid – Alaves összecsapáson a hazaiak háromgólos vezetése ellenére is szoros végjáték alakult ki a mérkőzés hajrájára, amely akár még kínosabb is lehetett volna a madridiak számára, amennyiben a 81. percben szabálytalankodó Endrick piros lapot kap a bírótól az igencsak sportszerűtlen megmozdulása miatt.

Endrick egy labda nélküli helyzetben szaladt oda az ellenfél játékosához, hogy azt egy igen kellemetlen ponton találja el egy jól meglendített rúgással, azonban a játékvezető és a VAR csupán csak sárga lapot ítélt a megmozdulásért, amelyről ezúttal az Alaves vezetőedzője is nyilatkozott:

“Endrick megmozdulása egyértelműen piros lapot ért volna. Könyörgöm a piros lap az piros lap. A hajrát 10 ember ellen kellett volna lejátszanunk. Nagyra tartom Carlo Ancelotti munkásságát, de ha ő úgy véli, hogy ez nem piros lap, akkor nem látta jól az esetet…”

– fejtette ki Luis García Plaza.