Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét nyert, továbbra is veretlen a ligában az FC Barcelona – videó

A spanyol élvonal hetedik fordulójában sem talált legyőzőre a listavezető FC Barcelona, ezúttal a Getafe kapitulált a katalánok otthonában…

(Photo By Javier Borrego/Europa Press via Getty Images)

A katalánok első számú kapusának hétvégi lesérülését követően megannyi hiányzóval vágott neki az FC Barcelona a La Liga hetedik fordulójának a szerdai játéknapján, amelyen a Getafe érkezett Hansi Flick csapatához.

A Barca azonban már az első félidő folyamán a kezébe vette az irányítást, és magabiztos játékkal szorította be a madridiakat a saját kapujuk elé, hogy még a 19. percben egy kikényszerített hibát követően, Lewandowski szemfülességének köszönhetően szerezzék meg a vezetést. A lengyel így a hetedik mérkőzésen a hetedik gólját szerezte meg a ligában, bombasztikus szezonkezdéssel pályázva az Aranycipőre. Ráadásul a tabella második helyén egy csapattárs a legnagyobb vetélytárs, Raphinha személyében, aki 5 góllal áll az ezüstérmes helyen.

A második félidő folyamán a Getafe ott próbálta megtörni és elrontani a Barcelona futballját ahol csak tudja, azonban ez csak abban merült ki, hogy a hazaiak nem tudtak újabb gólt szerezni, a vendégek nem tudtak kiegyenlíteni, a vérszegény játékkal csupán 23%-os labdabirtoklásra és egy kaput eltaláló lövésre tellett.

Az FC Barcelona így továbbra is hibátlanul áll a Real Madrid előtt 4 ponttal a tabella élén, míg a Getafe továbbra is nyeretlenül tanyázik a kiesőhelyek egyikén.

FC Barcelona – Getafe 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Lewandowski (19.) ill.
Kiállítás:ill.

Barcelona: Iñaki Peña, Iñigo Martínez, Pau Cubarsí (Hector Fort), Alejandro Balde (Gerard Martín), Jules Koundé, Pablo Torre (Ferran Torres), Marc Casadó, Eric García, Robert Lewandowski (Pedri ), Raphinha , Lamine Yamal.

Getafe: David Soria, Omar Alderete, Juan Berrocal, Luis Milla, Juan Iglesias, Djené (Diego Rico), Jesús Santiago (Mauro Arambarri), Carles Aleñá (Borja Mayoral), Álex Sola (Abdoulaye Keita), Carles Pérez, Christantus Uche (Bertug Yildirim).

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 7. forduló eredményei és további programja:

09.17. Kedd:
Mallorca – Real Sociedad 1-0

09.19. Csütörtök:
Leganes – Athletic Club 0-2

Kedd:
Sevilla – Real Valladolid 2-1
Valencia – Osasuna 0-0
Real Madrid – Alaves 3-2

Szerda:
Girona – Rayo Vallecano 0-0
Barcelona – Getafe 1-0

Csütörtök:
19:00 Espanyol – Villarreal (Tv: Spíler 2)
19:00 Las Palmas – Real Betis (Tv: Spíler 1)
21:00 Celta Vigo – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore