Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hosszú tárgyalássorozat után megállapodott védőjével az Inter! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese megállapodott védőjével, Denzel Dumfriessel a szerződése meghosszabbításáról.

(Photo by Tiziano Ballabio/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz sajtó egybehangzó beszámolói alapján az Inter együttesének sikerült egy hosszú hónapokon át tartó tárgyalássorozatot lezárnia, ugyanis megállapodtak Denzel Dumfriessel a közös folytatást illetően. A jelenlegi szerződése utolsó évében lévő játékossal már régóta tárgyal az Inter a hosszabbításról, de a hírek szerint csak mostanra került pont az ügy végére.

A holland védő iránt a nyár folyamán a Manchester United együttese is érdeklődött, konkrét ajánlat azonban nem érkezett a 28 éves játékosért, Dumfries így maradt a milánói csapatnál. A források szerint a védő mostanra el is kötelezte magát az Interhez, ahol további 3 évvel, azaz 2028 nyaráig fogja megtoldani a jelenleg érvényben lévő kontraktusát. A hírek alapján Dumfries fizetése is emelkedni fog, éves keresete pedig az új megállapodás értelmében 4 millió euró lesz. A felek abban is megegyeztek, hogy a holland játékos szerződésében nem szerepel majd kivásárlási ár, ezzel is megnehezítve az esetleges jövőbeni kérők dolgát. A beszámolók alapján a hivatalos bejelentésre a következő egy hétben fog sor kerülni.

Denzel Dumfries 2021 nyarán 14,25 millió euró ellenében került az Interhez a PSV Eindhoventől. Az olasz klub színeiben azóta 137 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 24 millió euróra teszi a transfermarkt.