Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zárt kapuk mögött játssza következő bajnokiját a Juventus – HIVATALOS

A Genoa-Sampdoria Olasz Kupa-mérkőzés alatti és utáni szurkolói reondbontások miatt mindkét csapatot egy-egy zárt kapus mérkőzéssel büntették…

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

A Lega Serie A megerősítette, hogy a Genoa szombaton zárt kapuk mögött fogadhatja a Juventust a Serie A-ban, míg a Sampdoria a következő hazai másodosztályú bajnokiját ugyancsak nézők jelenléte nélkül játszhatja le.

A múlt szerdai kupamérkőzés után a helyi hatóság mindkét csapat szimpatizánsai közül több embert letartóztatott, és a meccs utáni utcai rendbontások alkalmával legalább 38 ember megsérült, közülük sokan a tömeget feloszlatni kívánó rendőrök voltak.

Mint ismeretes, Genova városának két csapata hosszú ideje egymás ádáz riválisa, a két csapat pedig immár második éve nem egy osztályban szerepel, így az élvonalbeli Genoa és a Serie B-s Sampdoria hosszabb idő után csapott össze újra egymással. Az 1-1-es döntetlennel záruló mérkőzést tizenegyesrúgásokkal a Samp nyerte, így a másodosztályú együttes jutott tovább  legjobb 16 közé az Olasz Kupában.