Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saudi Pro League: Cristiano Ronaldo betalált, könnyed győzelmet aratott az Al-Nassr

A szaúdi labdarúgó-bajnokság (Saudi Pro League) 5. fordulójának nyitómérkőzésén a Cristiano Ronaldo fémjelezte Al-Nassr győzni tudott és fellépett a tabellán a második helyre.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Az Al-Nassr végig dominálta a mérkőzést és több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, azonban a befejezéseik rendre pontatlanra sikeredtek. A vezetést a 41. percben sikerült megszereznie a hazaiaknak, Angelo kapott egy indítást, majd úgy tűnt, hogy Cristiano Ronaldo irányába fogja beívelni a labdát, viszont a 19 éves brazil támadó inkább gyönyörűen a kapu hosszú felsőjébe emelte a labdát, 1-0! Még a szünet előtt növelhette volna előnyét az Al-Nassr, de Sadio Mané nem tudta értékesíteni a helyzetét.

A második játékrész elején, az 56. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Cristiano Ronaldo végzett el, és a portugál klasszis ahogy tőle megszokhattuk maximális higgadtsággal lőtt a kapuba, 2-0! A vendégeknek sansza sem volt a gólszerzésre, míg a hazaiak a kétgólos előny tudatában visszavettek a tempóból, ezért újabb találat már nem született. Az Al-Nassr azonban így a 2-0-ás végeredmény ellenére nagyon sima győzelmet aratott, egy percig nem forgott veszélyben a győzelmük, amellyel beelőzték a Karim Benzema fémjelezte Al-Ittihadot a tabellán és tapadnak a címvédő Al-Hilalra.

Al-Nassr – Al-Wehda 2-0 (1-0)
Helyszín: King Saud Egyetemi Stadion (Rijad), Vezette: B. Dankert (német)
Gólszerzők: Angelo (41.), C. Ronaldo (56. – büntetőből) ill.
Kiállítás: ill. W. Bakshween (86.)

Az 5. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Al-Nassr – Al-Wehda 2-0
20:00 Al-Qadisiya – Al-Ahli (Tv: Spíler1)
20:00 Al-Ittihad – Al-Khaleej

Szombat:
17:10 Al-Fateh – Al-Akhdoud
17:45 Al Orobah – Damac
20:00 Al Kholood – Al-Hilal

Vasárnap:
17:25 Al-Feiha – Al Riyadh
20:00 Al-Shabab – Al-Raed
20:00 Al-Taawon – Al-Ettifaq

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore