Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Gvardiol góljára Gordon válaszolt, a Manchester City nem tudta felülmúlni a Newcastle Unitedet! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulóját a Newcastle United és a listavezető Manchester City rangadója nyitotta.

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Nagy iramban kezdtek a csapatok, ahogyan az a Newcastle találkozóin megszokott is volt. Az első játékrész első felében mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a kapusoktól nem volt szükség igazán nagy bravúrra. A 35. percben aztán megszerezte a vezetést a Manchester City! Grealish indult a bal szélről, majd a tizenhatoson belülre juttatta a labdát, ahol Gvardiol egy higgadt cselt követően a hosszú alsóba passzolta a játékszert, 0-1! A 40. minutumban Gündogan duplázhatta volna meg a vendégek előnyét egy labdaszerzést követően, de a befejezése gyengére sikeredett, miután a középpályás Pope felett megpróbálta átemelni a labdát, a kapus azonban könnyedén le tudta húzni a próbálkozást. A ráadásban a Newcastle előtt adódott egy nagy lehetőség, egy beívelés után ugyanis Joelinton elé került a labda, aki fordulásból ballal, nagy erővel tűzte kapura a labdát, Ederson azonban nagy bravúrt bemutatva hárítani tudott, így a City egygólos előnnyel vonulhatott szünetre.

A második játékrész elejét nagyon nagy iramban kezdte a Newcastle United gárdája, aminek meg is lett az eredménye. Az 56. percben Gordon kapott jó kiugratást a két középhátvéd közül kilépve, Ederson pedig csak szabálytalanul tudta őt megállítani, így büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Gordon állt, ő pedig higgadtan a jobb alsóba lőtt, 1-1! A következő nagy lehetőség a 73. percben alakult ki, amikor Haaland passza után Foden lőhetett 12-13 méterről kapura, ám a próbálkozása középre tartott, így Pope hárítani tudott. A 80. minutumban a csereként beálló Longstaff változtathatott volna a mérkőzés állásán, a tizenhatoson belül elengedett lövése azonban kevéssel a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. A 92. percben Bernardo Silva alakított ki egy veszélyes helyzetet, miután mellel levette a labdát, majd kapásból kapura lőtt, Pope azonban nagy bravúrral ki tudta tolni a léc alá tartó labdát. A 95. percben Savinho beadását Haaland tudta kapura fejelni, de a próbálkozás középre tartott, így a hazaiak kapusa ezt is védeni tudta. Ezt követően pedig már nem alakult ki újabb lehetőség, ami azt jelenti, hogy mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott.

Newcastle United – Manchester City 1-1 (0-1)
Helyszín:
St. James’ Park Vezette: J. Gillett
Gólszerzők:
Gordon (58. – büntető) ill. Gvardiol (35.)
Sárga lapok: Schär (26.), Guimaraes (32.), Tonali (63.), Joelinton (64.) ill. Ederson (56.), Kovacic (60.), Grealish (62.), Dias (90.)
Kiállítás:
ill.-

Newcastle United: Pope – Hall, Burn, Schär, Trippier (Livramento 78.) – Joelinton, Guimaraes, Tonali (Longstaff 78.) – Barnes (Willock 77.), Gordon, Murphy Vezetőedző: Eddie Howe

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Akanji, Gvardiol – Lewis (Savinho 81.), Kovacic, Gündogan (Foden 66.) – Silva, Haaland, Grealish (Doku 81.) Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Newcastle United – Manchester City 1-1
16:00 Arsenal – Leicester City (Tv: Spíler 1)
16:00 Brentford – West Ham United
16:00 Chelsea – Brighton (Tv: Match 4)
16:00 Everton – Crystal Palace
16:00 Nottingham Forest – Fulham (Tv: Spíler 1)
18:30 Wolverhampton – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Ipswich Town – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Manchester United – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Bournemouth – Southampton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore