Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: idegenben győzött, listavezető a Liverpool – videóval

A Liverpool abszolút megérdemelten nyert a Wolves otthonában a Premier League kiírásának hatodik fordulójában, így átvéve a vezetést a Manchester Citytől a táblázaton…

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Hatalmas lehetőség előtt állt a Liverpool a Premier League hatodik fordulójának szombati játéknapján, hiszen a forduló nyitómérkőzésén hullajtott pontokat a nagy rivális Manchester City.

Arne Slot csapata pedig ehhez hűen állt ki a Wolves otthonában, Szoboszlai és a csapat játékán látszott, hogy csak a három pont elhozása elfogadható az egyik legfőbb kiesőjelölt otthonából.

A sereghajtó Wolves azonban becsületesen helytállt, bár ez igen kevésnek bizonyult a domináns játékot mutató Vörösök ellen. Az első félidő folyamán Konate a félidei sípszót megelőzően tudott betalálni, hogy egy kicsit lenyugtassa a vendégszektort, majd a második etapban a Wolves játékosa, Ait-Nouri tudott kiegyenlíteni, hogy ismét nehéz helyzetbe hozza Arne Slot csapatát, azonban alig 5 perccel ezt követően  Mo Salah jutott büntetőhöz, aki a jól megszokott hidegvérrel értékesítette a tizenegyest, így ismét megszerezve a vezetést a vendégek számára.

A Liverpool ezt követően magabiztos játékkal őrizte meg az eredményt, így újabb három pontot bezsebelve, és ezzel egészen a tabella legfelső fokára ugorva a Manchester City botlását követően.

Wolves – Liverpool 2-1 (0-1)
Gólszerzők:
Ait-Nouri (56.) ill. Konate (45+2.) Salah (61.)
Kiállítás:
ill.-

Wolverhampton Wanderers: Sam Johnstone, Toti Gomes, Santiago Bueno (Tommy Doyle), André , Rayan Aït-Nouri, Nélson Semedo, João Gomes, Mario Lemina, Jean-Ricner Bellegarde (Carlos Forbs), Matheus Cunha, Jørgen Strand Larsen (Hwang Hee-Chan).

Liverpool: Alisson Becker, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Andrew Robertson (Joe Gomez), Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai (Curtis Jones), Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch, Diogo Jota, Luis Díaz (Cody Gakpo), Mohamed Salah.

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Newcastle United – Manchester City 1-1
Arsenal – Leicester City 4-2
Brentford – West Ham United 1-1
Chelsea – Brighton 4-2
Everton – Crystal Palace 2-1
Nottingham Forest – Fulham 0-1
Wolverhampton – Liverpool 1-2

Vasárnap:
15:00 Ipswich Town – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Manchester United – Tottenham (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Bournemouth – Southampton (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore