Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: újabb vereséget szenvedett a Club América – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának 10. fordulójában hétfőre virradóra a Club América és a Pumas UNAM vívott mexikóvárosi rangadót egymással…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A fővárosi rangadón a Pumas UNAM 1-0-ra diadalmaskodott a gyengélkedő címvédő Club América ellen semleges környezetben, az Estadio Ciudad de los Deportesben. Az első húsz perc végéhez közeledve a Pumas az első nagy helyzetét gólra váltotta, egy ellentámadás végén Huerta Valera kiugratásából Piero Quispe vette be Malagón ketrecét. A folytatásban a pályaválasztó előtt is adódtak lehetőségek, de képtelenek voltak kiegyenlíteni a mérkőzés állását, így a félidőben a Pumas vezetett 1-0-ra. A térfélcserét követően fokozódott az América nyomása, de a rekordbajnok mezőnyfölénye mindvégig meddőnek bizonyult. Dáviláék hiába igyekeztek, minden nagyobb lehetőséget elpuskáztak, az UNAM egészen a lefújásig kiválóan védekezett, így megtartotta egygólos vezetését a végsőkig.

Az előző két kiírást megnyerő Club América tíz fordulón belül már ötödször kapott ki, ezzel továbbra sincs rájátszást érő helyen, a Pumas pedig a győzelmével megerősítette pozícióját közvetlenül az élcsapatok mögött az ötödik helyen.

Club América – Pumas UNAM 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Quispe (19.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore